kerembalyemez @ gmail.com

Düşünün devletin sporla ilgili bir kurumu çalışanlarına ödeme yapmıyor! Aklınıza ne gelir. Peki stadyumlara ve gençlik merkezlerine oluk oluk paralar harcanırken emek verenlerin ücretleri neden ödenmiyor! 


Sorunlar dağ gibi oldu. Ödenekler ödenmiyor, çalışanların hakları verilmiyor.


Gençlik Spor Bakanlığı okul sporları için il dışına nakit avans vermediği için beden eğitimi öğretmenlerini, fahri çalışan antrenörleri ve hakemleri mağdur etti. Üyelerimizden gelen şikayetler üzerine bir çok ilde ödeneklerin verilmediği, ücretlerin yatmadığı ortaya çıktı.


6 AYDIR PARALAR ÖDENMİYOR!!!

İl dışı okul sporları müsabakalarına katılmak için nakit avans almaya giden beden eğitimi öğretmenleri illerin Gençlik Spor Hizmetleri görevlileri tarafından ödenek yoktur denilip, geldiğinizde alırsınız cümleleriyle karşı karşıya kaldılar. Yaklaşık olarak mart ayından bu yana ödenek alamayan beden eğitimi öğretmenleri, "okul sporları bitik durumda, ödenek yok, harcırahlar masrafları karşılamıyor, hep cebimizden harcıyoruz, bundan sonra öğrencilerimizi il dışına götürmeyeceğiz" dediler. 


ÇÖZÜMÜ KREDİ ÇEKMEKTE BULDULAR!!!

Okul sporları müsabakalarında gidebilmek için okullarında görevli beden eğitimi öğretmenleri Gençlik Spor Bakanlığının ödeme yapamaması üzerine harcamaları kredi kartlarıyla yapan beden eğitimi öğrtmenleri büyük fedekarlıklarla çocukları müsabakalara götürüyorlar. Hatta bazı öğretmenler de daha da büyük fedakarlık yaparak bankalardan faizli kredi çekiyolar.  


ÇOCUKLAR İÇİN DAHA NE KADAR FEDAKARLIK YAPACAĞIZ!


Okul sporları müsabakaları için kredi çeken yada kredi kartı ile harcama yapan beden eğitimi öğretmenleri sitemize yaptığı açıklama da, "Çocuklara spor yaptıralım diye elimizden geleni yapıyoruz, okullarda spor için ödenek yok, okul yönetimi spora ilgisiz, dayanacak gücümüz kalmadı, kimseden destek alamıyoruz. İnanın yaptığımız işten soğuduk, herkesin inadına çocukları müsabakalara götürdük ama çok yıprandık!" dediler. 


BİR ÖĞRENCİNİN GÜNLÜK HARCIRAHI 37 TL


Okul sporları müsabakaları için öğrenci başına ödenen miktar 37 tl dir. Bu para çocukların otel masrafına yetmiyor. En düşük otelleri 50 tl den başlıyor. Müsabakalar için yol masrafı, otel ve yemek vs. bu para karşılamıyor. Kimseye muhtaç olmadan rahat bir şekilde gidilip gelinmesi için bu ücretin en az 75 tl olması lazım.  


OKUL YÖNETİCİLERİN SPORA BAKIŞ AÇISI OLUMSUZ


Okul yöneticileri okulla ilgili herşeye ödenek bulurken spora gelince maalesef hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar. Devletimiz okullara ücretsiz kitap, tablet, süt vs. dağıtıyor ama söz konusu spor olunca ödenek yok deniliyor.


STADYUMLARA MİLYONLAR HARCANIYOR AMA OKULLARA!!!


Gençlik Spor Bakanlığı her ile stadyum projesiyle milyonlar harcarken, okullara maalesef hiçbir şekilde yardımcı olmuyor! Stadyumlar yapılsın gayet güzel fakat okullara neden spor salonları yapılmıyor, neden spor ödeneği gelmiyor? Halbuki sporun temeli alt yapılardır, okullardır. Okulların salonu yok, bahçesi yok, malzemesi yok, okullar da spora önem yok, stadyum yapsanız nolur yapmasanız nolur? Spor kültürü oluşmadıktan sonra stadyumlar böyle boş kalır. Harcanan paralar hava da kalır.


YETKİLİLER BİRAN ÖNCE BU DURUMA EL ATMALI


Sporun okullarda yaygınlaşması için biran önce okullara el atılmalı. Okulların altyapılar spora elverişli hale getirilmeli, spor kültürü oluşturulmalı, spor ödeneği getirilmeli, her okula bir antrenörler, hemşire desteği gelmeli. Stadyumlara harcanan paranın 10 biri ile bunlar yapılır inanın yapılır. Devlet büyüklerimizden bu konuya el atmalarını istiyoruz, okullarda sporu geliştirmek için söylediklerimizin daha fazla yapılması gerekir. 


FAHRİ ANTRENÖR ÜCRETLERİ DE YATMIYOR!


Üyelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda Gençlik ve Spor hizmetlerinde fahri antrenör olarak görev yapanların da ücretlerinin aylardır ödenmediği belirtildi. 


HAKEM ÜCRETLERİ DE ÖDENMİYOR!


Üyelerimizden hakemlik yapan arkadaşlarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda 1 yıldır hakemlik ücretlerinin de ödenmediği ortaya çıktı. 


Akıllara şu soru geliyor, Gençlik Spor Bakanlığı nda paralar nerelere harcanıyor? Paralar suyunu çekti mi?