İspanyol futbolcu Lamine Yamal EURO 2024'te, performansıyla öne çıktı. Genç yıldız, Fransa'yı 2-1 yenerek finale yükseldikleri maçta tarihe geçti.

Yamal, 21'inci dakikada attığı harika golle skoru 1-1 getirdi. 16 yıl 362 günlükken bu başarıyı yaşayan İspanyol forvet büyük turnuvalarda gol atan en genç oyuncu oldu.

Bu rekor daha önce 1958 Dünya Kupası'nda, 17 yıl 239 günlükken fileleri havalandıran Pele'ye aitti. Avrupa Şampiyonası tarihinde ise en genç gol atma rekorunu 18 yıl 141 gün ile İsviçreli Johan Vonlanthen elinde bulunduruyordu. Yamal, İspanya'nın Hırvatistan ile oynadığı turnuvadaki ilk maçta Avrupa Şampiyonası tarihinde 11'de sahaya çıkan ve asist yapan en genç oyuncu olarak adından söz ettirmişti.

Lamine Yamal 1 gol atarak tarihe geçtiği Fransa maçından sonra ''Yaşımı düşünmeden oyundan keyif keyif almaya ve takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Topu aldım ve şut çektim. Güzel bir gol oldu. Çok sevindim. Final maçından 1 gün önce doğum günüm. Amacım şampiyon olarak Almanya'da güzel bir doğum günü kutlamak" ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki genç futbolcu, Fransa karşısındaki etkili performansının ve attığı golün karşılığını maçın oyuncusu seçilerek aldı.

İspanya milli takımının önemli isimleri de maçtan sonra Yamal'dan övgüyle bahsetti.

34 yaşındaki stoper Nacho Fernandez, "Lamine Yamal'ın golü 16 yaşındaki bir çocuk için inanılmazdı" ifadelerini kullandı.

İspanyolların bir başka başarılı savunmacısı Marc Cucurella ise genç futbolcu için daha iddialı konuştu. Chelsea forması giyen sol bek, "Lamine Yamal'ı anlatacak kelime bulamıyorum. Yeteneği inanılmaz. Böyle devam ederse dünyanın en iyi oyuncularından biri olacak." dedi.

Yamal ve arkadaşları Euro 2024'ü kazanmaları durumunda kendileri gibi 3 şampiyonluğu bulunan Almanya'yı geçerek zirvenin tek sahibi olacak.