Mourinho, karşılaşma öncesi konakladıkları Otel Barriere Lille'de gerçekleştirilen basın toplantısına orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş ile katıldı.
Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirten Mourinho, "Zor bir maç olacağını biliyorum. Yarınki maçı kazanmayı umuyorum. Lille takımını beğeniyorum. Lugano maçları sonrası rakibimizi izlemeye başladık. Çok fazla izledik. Ekibimle sezon öncesi oynadıkları tüm maçları izledik. Celta, Wolfsburg ve Belçika takımlarına karşı oynadıkları maçları izledik. Yeni bir teknik direktörleri var. İyi bir takım. Çok iyi oyuncuları var. David dışında ilk günden beri tam takım çalıştılar. Bizim için zor bir maç olacak ama onlar için de zor bir maç olacak." diye konuştu.
Sezon başı itibarıyla şu ana kadar sadece Fred'in sakatlık yaşadığını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, şöyle devam etti:
"Fred'in yaşamış olduğu önemli bir sakatlık var. Onun dışında takımın durumu iyi. Şu ana kadar 7 maç oynadık, 40 antrenman yaptık ve bu süreçte sadece bir sakatlık yaşadık. Avrupa Şampiyonası ve transferler nedeniyle takıma geç katılan oyuncular var. Kondisyon yüklemeleri devam ediyor. Durumları her geçen gün iyiye gidiyor. Lugano maçından bu yana çok iyi antrenman yaptık. Yarınki maça hazırız. İlk defa Avrupa Şampiyonası'nın olduğu bir dönemde sezonu erken açıyorum. Zor çünkü resmi maçlar oynuyorsunuz ve Avrupa Şampiyonası'ndan sonra oyuncular farklı dönemlerde takıma katılıyor. Bu da işimizi zorlaştırıyor ama bahane sunmayı sevmem. Bu maç için motiveyiz. Her zaman aynı şeyi söylerim; benim motivasyonum her zaman bir sonraki maçtır. Yarın da böyle olacak."
Portekizli teknik adam, transfer söylentilerine ilişkin ise "Türkçe bilmediğim için televizyonda ne söylediğinizi ve sosyal medyada ne yazdığınızı anlamıyorum. Bu yüzden bu söylentilerin dışındayım. Türkçe konuşmayı isterdim ama bazen de konuşamadığım için mutlu oluyorum. Fred yarın bizimle olmayacak ama başka oyuncularımız var. Elimdeki oyunculardan en iyisini yapmalarını bekliyorum. Her teknik adam daha fazla oyuncu ister ama bu konuda sakinim ve elimdeki oyuncularla işime odaklanmış durumdayım. Tabii ki transfer dönemi kapanana kadar yeni bir oyuncu gelirse ona 'hoş geldin' derim ama umutsuz değilim. Oyuncularıma her şeylerini verecekleri konusunda güveniyorum." yorumunu yaptı.
Kulübün hedefleri hakkında değerlendirmede bulunan Mourinho, "Kulüp bana hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın bir ihtiyaç olduğunu söylemedi. Şampiyonlar Ligi'ne katılırsak kulüp, Türk futbolu ve futbolcular açısından bir prestij olacak. Bana 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilir misiniz?' diye sorsanız, 'her şey mümkün ama mucizelere inanmam.' derim. Ancak 'Avrupa Ligi'ni kazanabilir miyiz?' diye sorsanız, 'evet kazanabiliriz.' derim. Buna rağmen 'Şampiyonlar Ligi'nde mi, Avrupa Ligi'nde mi oynamak istersiniz?' diye sorsanız, 'Şampiyonlar Ligi'nde oynamak isterim.' derim. Tabii ki Lugano'dan daha zor bir kura ama Lille için de zor bir kura. Biz de bu rakipler için zor bir takımız. Yarın güzel bir futbol mücadelesi olacak." şeklinde görüş belirtti.