WhatsApp, kullanıcılara görüntülü bir aramanın bağlantısını aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabilmenizi sağlayacak bir özelliği duyurmaya hazırlanıyor.

Mark Zuckerberg bugün, kullanıcıların tek bir dokunuşla bir bağlantı aracılığıyla WhatsApp çağrılarına katılabildikleri özelliği duyurdu.

Kullanıcılar, aramalar sekmesi altında bulunan "Arama Linki Oluştur" seçeneği üzerinden bağlantı oluşturulduktan sonra, bu bağlantıyı video görüşmesine katılması için arkadaşları ve aileleriyle paylaşabilecek.

ARAMA BAĞLANTISI ÖZELLİĞİ BUI HAFTA KULLANIMA SUNULUYOR

Arama bağlantıları özelliği bu hafta tüm kullanıcılara sunulacak. Özelliğin çalışabilmesi için tüm taraflarda son sürüm WhatsApp'ın yüklü olması gerekiyor.

Şimdilik WhatsApp hesabı olmayan biri bağlantıyı açtığında toplantıya katılıp katılamadığı belli değil ancak ilk aşamada kullanıcıların bağlantıya tıkladıktan sonra WhatsApp indirmeye yönlendirileceği tahmin ediliyor. 

Ayrıca şirket, en fazla 32 kişinin katılabildiği şifreli görüntülü görüşmeleri de test ediyor. Görüntülü görüşmelerdeki bu güncellemenin ise yıl sonuna kadar tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

haber7