Yapay zeka teknolojilerinin kullanımı, son dönemlerde gözle görülür bir şekilde artmış durumda. Başta teknoloji şirketleri olmak üzere, çoğu şirket uzun süredir yapay zekanın nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor. 

İkinci çeyreğin sona ermesiyle birlikte pek çok şirket, kazanç raporu açıklamalarında yapay zekaya ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Reuters tarafından yayınlanan bir habere göre dev teknoloji şirketlerinin, ikinci çeyrek kazanç raporu açıklamalarındaki yapay zekayı dile getirme oranları, bir önceki çeyreğe göre epey arttı.

Yapay zeka benimsemeleri, had safhada
Yapay zeka ile ilgili tartışmalarda başı çeken S&P 500 şirketleri arasında Alphabet, Intel, Microsoft ve Meta yer alıyor. Bunun yanı sıra, Cadence Design, IBM, ServiceNow, Moody's ve Omnicom gibi şirketlerin de yapay zekayı dile getirme oranları epey artmış durumda.

Yapılan araştırmalara göre Intel, birinci çeyrek kazanç raporu açıklamalarında 15 defa yapay zekadan bahsederken, ikinci çeyrekte bu rakamı 58'e çıkardı. Alphabet, ikinci çeyrekte kazanç rapor açıklamalarında toplamda 62 kez bu teknolojiden bahsederken, Microsoft'un 58 defa bahsettiği bildirildi.

Öte yandan yapay zeka teknolojileri, yalnızca teknoloji şirketlerinin radarında değil. Reuters'ın haberine göre, yılın ilk iki çeyreğinde de yapay zeka kapsayan heyecanın Nasdaq'ta yüzde 37'lik bir artış yaratmaya yardımcı olduğu da bildirildi. 

İlginizi çekebilir: Tether, bir Zero Transfer dolandırıcısını kara listeye aldı

Ne var ki yapay zekanın, şirketlerin dilinden düşmemesi de piyasanın bu teknolojiye olan eğilimi ile doğru orantıda ilerliyor. Bilindiği üzere Microsoft, Google ve OpenAI 26 Temmuz'da yapay zeka gelişimini düzenlemek amacıyla Frontier Model Forum'u kurdu. 

Ayrıca, Microsoft, Google ve OpenAI, Meta'nın da katkılarıyla ABD Hükümeti'ne, yapay zeka geliştirmelerini şeffaf ve güvenli bir biçimde gerçekleştireceklerine dair taahhüt verdi.