Değerli üyelerimiz, ttkb nin yayınlamış olduğu çizelgede beden eğitimi öğretmeni aşağıdaki derslere girebilir:

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında girebilecek dersler:
- Beden Eğitimi

- Trafik ve İlk Yardım- Sağlık Bilgisi
- Spor Etkinlikleri (6, 7 ve 8. sınıflar için)
- Halk Oyunları
- Spor Liselerinin Alan Dersleri
- Beden Eğitimi ve Sporla İlgili Diğer Dersler


Yukarıdanda anlaşıldığı Trafik ve ilk yardım dersi liseler için geçerli, Spor etkinliklerininde 6.7.8. sınıflar için geçerlidir. 4.5. Sınıftaki ders ise Trafik güvenliği ve spor etkinleri dersidir. İlköğretim okulları kurum yönetmeliğinin 64. maddesinde de 4.5. Sınıfta Branş öğretmenleri tarafından okutulacak branş dersleri belirtilmiştir. Sadece  beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri dersleri branş öğretmenleri tarafından okutulabilir. Bu manada bu derslere biz giremeyiz.


Madde 64: (Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri(36) dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir.

Not: Bu derslere giren bazı arkadaşlarımız olabilir buda idarecilerinin konuyu bilmemesinden kaynaklanır. Bu durumda size herhangi bir yaptırım uygulanmaz.

Aylık maaş karşılğı okutulacak ders çizelgesi için tıklayınız...
İlköğretim kurumlar yönetmeliği için tıklayınız...
Forumdaki tartışmaları için tıklayınız...

Bedenegitimi.gen.tr
Özel Haber