Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’da işler biraz garip şekilde ilerliyor. CEO Elon Musk’ın kendi şirketinden para sızdırdığına dair iddiaların ardından soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili soruşturma şirket içi politika ve departman değişiklikleri sebebiyle tamamlanmadı ancak CEO Elon Musk, şirketin kaynaklarını kendi lüks harcamaları doğrultusunda kullanmakla suçlanıyor! İşte detaylar…

Apple Store benzeri bir ev “Proje 42” ve Elon Musk’ın para çaldığı iddiası
Çılgın milyarder neredeyse her gün bambaşka haberlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Threads ve Twitter derken gündemden düşmeyen Musk şimdide kendi şirketini dolandırmakla gündemde. Konuyla ilgili olarak gelen açıklamalar Elon Musk’ın kendi lüks harcamaları doğrultusunda Tesla kaynaklarını kullandığını belirtiyor.

 

Konuyla ilgili olarak soruşturma başlatan Tesla yönetimi, Elon Musk’ı Austin bölgesi Gigafactory yakınlarında satın aldığı araziler ve orada kurmayı planladığı ev projesi üzerinden şüphelendi. Bahsi geçen bölge yakınlarında Musk ve yönetimden birçok kişinin satın aldığı araziler bulunmakta. Konuyla ilgili bölgede Elon Musk’ın dev altıgen şeklinde tamamen camdan oluşan bir ev inşa etmek istediği ve bu ev için satın alınacak özel camları Tesla bütçesinden aldığı bildirildi.

 

İnsan kaynakları ve yönetim Elon Musk için şirket içinde gerekli soruşturmaları başlattı ancak şirket içi departman yapıları geçtiğimiz aylarda dağıldığı ve değiştiği soruşturma tamamlanmadı. Yeni ekibinde soruşturmaya devam ettiği iddia ediliyor ancak ortada kesin bir bilgi yok.

Bu durum aslında global çaptaki markalar arasında bir ilk değil. Benzer bir durum Elon Musk ile sıkı fıkı ilişkileri (!) olan Meta’da da yaşandı. Meta’nın bir dönem COO pozisyonuna ikamet eden Sheryl Sandberg,şirket kaynaklarını düğün planlaması veya eski ortağı Bobby Kotick’i eleştiren bir haberi bozmaya çalışmak gibi kişisel amaçlarına yönelik kullandığı iddiası ile soruşturma başlatılmıştı. Bu tarz durumlar hiçbir şirket için iyi bir profil çizmiyor. Özellikle soruşturulan kişi şirket CEO’su iken.