Spor kulübü yönetmeliği sosyal kulüpler yönetmeliğinden ayrıdır. Sadece ismi değişmiştir, değişiklikte yönetmelikte belirtilmiştir. [(1) 13/1/2005 tarihli ve 25699 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Otaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği" nin 35 inci maddesiyle, yönetmeliğin adı ve madde metninde geçen "kol" ibaresi "kulüp" olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.]

Yani anlayacağınız bizim yönetmeliğimiz sosyal kulüpler yönetmeliğinden farklıdır. İşte bizim yönetmeliğimizin 11. maddesinde yönetim kurulunun işlevinden bahsetmektedir. Bu maddelerde:


Madde 11-(Değişik: 9.4.2010/27195 RG) Yönetim Kurulu; öğretmenler kurulunca, yeterli sayıda beden eğitimi öğretmeni varsa beden eğitimi öğretmenlerinden, yoksa bu dersi okutan veya ilgili diğer öğretmenlerin arasından seçilen 3 asil ve 3 yedek öğretmen üye ile spor kulübü genel kurulunca gösterilecek adaylar arasından seçilen 8 asil öğrenci üyeden oluşturulur. Öğretmen üyeliklerinden herhangi birinin boşalması hâlinde, öğretmenler kurulu toplanıncaya kadar görev yapmak üzere genel kurulca, yerine yedek üye öğretmenlerden sıra ile öğretmen görevlendirilir.


Öğretmenler kurulu; yönetim kuruluna 3 asil üye olarak seçilen öğretmenden birini yönetim kurulu başkanı, birini başkan yardımcısı olarak belirler.


Yönetim kurulu; ilk toplantısında başkan yardımcısı olarak görevlendirilen öğretmeni sayman, yönetim kuruluna seçilen öğrenciler arasından 1 sekreter, 1 sayman yardımcısı, 2 malzeme koruyucusu seçer.


Yönetim kurulu üyeleri eşit oy hakkına sahiptir. Oyların eşitliği halinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış olur.



Kerem BALYEMEZ
Türkiye nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
www.bedenegitimi.gen.tr