Öğretmenler ikinci il dışı atama istiyor, 2.il dışı tayin olacak mı?


Haziran ayında yapılan ve sonuçlanan 2017 yılı il dışı yer değiştirme sonuçları kapsamında tercihlerine yerleşemeyen, hizmet puanı yetmeyen ya da atanmak istediği yerde yeterli norm açılmayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığından ikinci il dışı atama hakkı istiyor. Önceki yıllarda Eylül ayında yapılan 2.il dışı atama hakkının bu sene verilip verilmemesi konusunda resmi bir açıklama yapılmazken Müsteşar Yusuf Tekin’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı ılımlı açıklama öğretmenleri umutlandırmıştı.


2017 YILI İL DIŞI ATAMA

2017 yılı il içi atamalardan sonra 15 Haziran 2017 tarihinde başlayan il dışı atama başvuruları 21 Haziran 2017 tarihinde sona ermişti. 23.06.2017 tarihinde açıklanan iller arası yer değiştirme sonucu ataması çıkan öğretmenlerin büyük bir kısmı atandılar yerde göreve başlarken, eşi öğretmen olan ve Ağustos 2017 özür grubu başvurusu yapacak öğretmenler ilişik kesme işlemlerini eş özrü sonrasına bıraktı. MEB tarafından il dışı atama iptal hakkı verilmesi ile birlikte atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenlerde 21 Temmuz 2017 tarihine kadar il dışı tayin iptal başvurusunda bulundu.


2.İL DIŞI ATAMA HAKKI

Geçen ay katıldığı programda kendisine yöneltilen “2.il dışı atama olacak mı?” sorusuna olumsuz cevap vermeyen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Ağustos ayında yapılacak olan özür grubu atamasından sonra ikinci il dışı yer değiştirme atama hususunu düşünebilir demişti. Tekin tarafından yapılan bu açıklamadan sonra herhangi bir yetkiliden ikinci il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu için bir açıklama gelmezken, 2.il dışı atama isteyen öğretmenler özür grubundan sonra bu hakkın verilmesini bekliyor.


Memurlar.net