Pek şimdi ne olacak?


Lig heyetlerinin yerine İl Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesi kuruldu.


Peki Tertip komitlerini kim seçecek ve kimlerden oluşacak?


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Başkanlığı’ndan alınacak onay ile Ekim ayının son iş günü mesai bitimine kadar İl Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesi oluşturulur.  

İl Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesi; Gençlik ve Spor İl Müdürü Başkanlığında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı veya Spordan Sorumlu Şube Müdürünün yardımcılığında; Gençlik ve Spor Şube Müdürü, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi, İl Milli Eğitim Koordinatörü,  Branş il Temsilcisi; Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Beden Eğitimi Öğretmeninden oluşur.



Tertip Komitesinin görev süresi ne kadar?


İl Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesinin görev süresi bir yıldır ve Sekretarya işlemleri Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce yürütülür.



İlçelerde durum nasıl olacak?


İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ihtiyaç görülen ilçelerde kurulur.




Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce Gençlik ve Spor İlçe Başkanlığı’ndan alınacak onay ile Ekim ayının son iş günü mesai bitimine kadar İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesi oluşturulur.



 İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesi; Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Başkanlığında, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü yoksa İlçe Milli Eğitim Müdürünün başkanlığında; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü yardımcılığında ve Gençlik ve Spor İlçe Başkanlığı’nca belirlenen bir Beden Eğitimi Öğretmeninden oluşur.



 İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesinin görev süresi bir yıldır ve Sekretarya işlemleri Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü’nce yürütülür

Tertip Komitesi kime karşı sorumludur?




Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komiteleri ilçelerde Gençlik ve Spor İlçe Başkanlığı’na, illerde Gençlik ve Spor İl Başkanlığı’na karşı sorumludur.



Tertip komitesi ne zaman toplanır?



İl ve İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komiteleri onay tarihini takip eden 5 (beş) iş günü içerisinde toplanarak gerekli kararları alır.



Yarışma başvurularında katılım ücreti alınacak mı?



Yarışmalara başvurularda katılım ücreti alınmayacaktır.



Lisans işlemleri nasıl olacak?



e-okul modülü üzerinden çıkarılan öğrenci durum belgesi üzerinde; sağlık muayenesi kaydı,  Okul Müdürünün imza ve mühürlü onayı bulunan belgelerin ibrazı sonucunda Gençlik ve Spor İl ve ilçe Müdürlüklerince ücretsiz olarak lisans düzenlenecektir.



Detaylı bilgi için tıklayınız....



BedenEgitimi.Gen.Tr


Özel Haber