İsrail Parlamentosu Türkiye’nin Olimpiyat oyunlarına aday olmasını engellemek için kampanya’ya başladı.



Türkiye’nin 2020 İstanbul Yaz Olimpiyatlarını almaması için parlamento düzeyinde faaliyete başladı. İsrail Parlamento sözcüsü Danny  Danon öncülüğünde Olimpiyat komite üyelerini etkilemek için ziyaretlere başladılar. Knesset üyesi bir grup 2020 Yaz Oyunlarına ev sahipliğine aday olan İstanbul’u önlemek amacı ile Ermeni grupları ile Amerika ve Avrupa da uluslar arası bir kampanya başlattı.


 


Hareketi başlatan Danon farklı ülkelerden gelen meclis üyeleri ile bir araya gelerek kampanyayı anlatmaya çalışıyorlar.2020 Olimpiyatları’na aday olan TOKYO Japonya olması için tekliflerini Uluslararası Olimpiyat komitesi (ICO) ülkelerinin temsilcilerini götürdüler.Üyeleri ikna etmek için kampanyaya katılmalarını istediler. Bu potansiyel hareketlerinin yanı sıra, amaçlarının Türkiye’nin Olimpiyatları kaybetmesi ile birlikte büyük bir ekonomik kayıp olacağını belirtti.


Danon Türkiye’nin üyeliğini iptal etmek için IOC Başkanı Jacques Rogge’ye bir mektup gönderdi. Danon yazdığı mektupta ’’Terör ve İran ile olan ilişkilerinde olması Olimpiyatların kültürel değerleri ile çelişmektedir’’ ifadesini kullandı.http://www.raisport.rai.it