Engelli sporcular, sadece bu yılın ilk 5 ayında, atletizm, futsal, judo ve yüzme gibi spor dallarında 21 madalya aldı. Genç öğretmen Tekdemir, Bu işin manevi olarak yapılabileceğini belirterek, “Tüm kurumlardan engelli kardeşlerimize maddi ve manevi olarak destek çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Diyarbakır’da 5 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan Yusuf Tekdemir, henüz üniversite yıllarında gönüllü olarak görme engelli sporcuları çalıştırmaya başladı. 9 yıldır bu gönüllülüğü kendine iş edinen Tekdemir’in çalıştırdığı sporcular, atletizm, futsal, judo ve yüzme gibi spor dallarında başarıdan başarıyla koştu. Ödüle doymayan sporcular, sadece bu yılın ilk 5 ayında 21 madalya aldı. Genç öğretmen ve sporcuların hedefi, katıldıkları tüm turnuvalardan madalyalarla dönmek.

“Keşke engelli kardeşlerimle daha önce tanışsaydım”

Sporcularıyla gurur duyduğunu ve hiçbir zaman maddi bir beklenti içerisinde olmadığını anlatan Tekdemir, “Görme engelli kardeşlerimize spor anlamında yardım etmeye çalışıyoruz. Üniversiteye ilk başladığım yıllarda görme engelli kardeşlerimiz üniversiteye gelmişti. Kendilerini çalıştıracak hoca istediler. Öğrenciyken gönüllü olarak bu işe başladım. Maddi bir beklentim yok. Onlarla bir gönül bağım oluştu. Keşke engelli kardeşlerimle daha önce tanışabilseydim” dedi.

Futsal, atletizm, yüzme ve judo gibi branşlarda sporcu çalıştırdığını dile getiren Tekdemir, ”Bu sene judoda 6 madalya, yüzmede 1, atletizmde 14 madalya aldık. Daha önceki senelerde de madalyalarımız var. 2009’da futsalda Türkiye şampiyonu olmuştuk. Atletizmde olimpiyat sporcularımız vardı. Atletizm görme engelliler müsabakalarında şu anda Galatasaray Spor Kulübünde oynayan Nesim Öner vardı. Destek verildiğinde birçok engelli kardeşimiz büyük bir başarı elde ediyor zaten” diye konuştu.

“Bu iş manevi olarak yapılabilir”

Bu işin manevi olarak yapılabileceğini ifade eden Tekdemir, şunları kaydetti:

“Tüm kurumlardan engelli kardeşlerimize maddi ve manevi olarak destek çıkmalarını istiyoruz. Şu an futsal takımını çalıştırıyorum. Ağustos ayında Çanakkale’de düzenlenecek olan Türkiye Görme Engelliler Futsal müsabakaları var. Şu an eksiğimiz var. Birçok sporcumuzun sporsal anlamda ayakkabısı, forması yok. Yardım edilirse çok iyi olur.”

Tekdemir’in hiçbir zaman maddi bir beklenti içinde olmadığını dile getiren Diyarbakır Anadolu Mezopotamya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Gülen ise, “Sadece engelli kardeşlerimiz için bir şeyler yapmak adına tamamen gönüllü olarak çalışıyor ama bir kişi ile olmuyor. Kurumlar ve sivil toplum örgütleri tarafından destek verilirse elde edilmeyecek başarı yoktur.”

Trtspor