Kocaeli Kartepe Kubilay ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni Recep Gökhan ÖZ azmiyle okuluna hokey sahası yaptırdı.

Recep Gökhan ÖZ: "Her yıl Eylül ayından sonra salon hokeyine geçiyoruz salon şampiyonasına hazırlanırız. Okulumuzun spor salonu olmadığı için diğer okullarının de kullanmadığımız için Avrupa ve Amerika da yaygın olan spor zeminini okul bahçemize döşedik çok maliyetli ve zor oldu ama yaptık. Bir devlet okulu olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik!" dedi.

Salonu olmadan Türkiye 3. sü oldular. 

Beden eğitimi örğetmeni ÖZ, "Salonumuz ve sahamız olmamasına rağmen 2018 yılında küçük erkekler Türkiye şampiyonasında Türkiye 3. su olup ilk derecemizi elde ettik ve devamında Analig de Türkiye 2. Ligi ve 16 yaş yükselme Türkiye şampiyonasında 3. lük elde ettik." dedi. 

Türkiye'de henüz böyle bir çalışma alanları yok!

Recep Gökhan ÖZ sözlerine şu şekilde devam etti: "Hokey branşı 2 kategori de yapıldığı için (salon ve açık alan) bize salon çalışmalarını yapabilmeniz için spor salonu çalışmamız gerekliydi. Lakin okulumuzun bahçesi bile düzgün değildi. Bu yüzden okul bahçesini düzeltip salon zemine uygun hale getirmek için çalışmalara başladık. Önce belediye beton attırmak için epey bir girişimimiz oldu ve bunu başardık. Sonrasında ise maliyeti yüksek olan zemin kaplamasını almak için bütçe bulmaya çalıştık. Nitekim bunu da halledip zeminimizi serdik. Bu zemin plastik olup 16 yıl ömrü olan bir üründür bu nedenle çalışmalarımızı uzun süre burada yapabilme imkânı verecektir. Yapılan sahanın zemini hokey, futsal, voleybol ve basketbol gibi branşlara çok uygun. Avrupa’da Amerika da spor alanları da çok yaygın olarak kullanılıyor ama Türkiye'de henüz böyle bir çalışma alanları yok. Umarız ki herkese nasip olur emeğe geçen herkese buradan teşekkür etmek isterim."

Beden egitimi.gen.tr / Özel Haber