Ziraat Bankkart, geçtiğimiz yılın finalisti Jastrzębski Węgiel’e konuk oldu.

Temsilcimizde  Mathew Anderson'un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maça Węgiel daha etkili başladı.

Ziraat Bankkart'in basit hatalarına Polonya ekibinin etkili hücum ve blokları eklenince fark açıldı.Mustafa Kavaz'ın öğrencileri, farkı kapatmakta zorlandı ve İlk seti Jastrzębski Węgiel 25-13 aldı.

Ziraat Bankkart'in İlk setin şokunu üstünden atmasıyla İkinci set daha dengeli bir oyunla başladı. Ancak art arda gelen basit hatalar sonrası set 25-18 ile ev sahibi ekibe gitti.

Polonya'da kıran kırana bir 3. set oynandı. İki takımın da birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı bu setin özellikle son anlarında adrenalin dozu arttı.

Ziraat Bankkart 4 kez set sayısı kullansa da seyirci desteğini arkasına alan Jastrzębski Węgiel 30-28 ile maçı 3-0 kazanan taraf oldu.

Bu karşılaşmanın rövanşı 20 Mart Çarşamba günü Ankara'da oynanacak. Ziraat Bankkart bu maçı 3-0 ya da 3-1 kazanırsa, finalisti altın set belirleyecek. Polonya ekibi rövanşta iki set kazanırsa finale yükselecek.

Salon: Widowiskowo

Hakemler: Aleksandar Vinaliev (Bulgaristan), Igor Porvaznik (Slovakya)

Jastrzebski Wegiel: Fornal, Huber, Patry, Sedlacek, Gladyr, Toniutti (Popiwzcak)

Ziraat Bankkart: Vicentin, Samet Faik Güneş, Ter Maat, Camejo, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi (Berkay Bayraktar, Tuinstra, Burakhan Tosun)

Setler: 25-13, 25-18, 30-28

Süre: 77 dakika (19, 23, 35)