Zeytinin içinde A,C,E vitaminlerinden, protein, kalsiyum, klorgibi birçok değerli mineral bulunur. İçerik bakımından oldukça zengin olan zeytinin mideyi ferahlatan bir yapısı vardır. Zeytin, sadece Ramazan ayında değil, her zaman tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır.

Hâl böyle olunca orucu zeytinle açmamak kaçınılmaz oluyor.Ramazan ayında orucu zeytinle açmak sahur ve iftar arasındaki sürede midede oluşabilecek sıkıntıların önüne geçiyor ve mideyi koruyor. İşte orucu zeytinle açmanın 3 faydası!

1- Tok tutar
Orucu bozarken zeytin tüketmek doymayı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır. Zeytini sahurda yerseniz gün boyu tok kalmanızı kolaylaştırır.

2- Mide sorunlarını ortadan kaldırır
Zeytinin mideyi olumlu yönde etkilediğini birçok kez söyledik. Normalde yaşadığınız mide problemleri ramazan ayında daha da artıyorsa hem sahurda hem de iftarda tükettiğiniz zeytin midenizi rahatlatır.

3- Baş ağrısının önüne geçer
Gelelim oruçluyken birçok kişinin başına gelen o geçmek bilmeyen baş ağrılarına. Eğer oruçluyken çok sık başınız ağrıyorsa sahur ve iftarda mutlaka zeytin tüketmelisiniz. Zeytin zengin içeriği sayesinde baş ağrılarını ortadan kaldırmakta birebirdir.

Ramazan ayında zeytin tüketmenin hiçbir zararı yok aksine faydası saymakla bitmiyor. Ancak normal zamanda 15 adete kadar tüketilebilen zeytinin oruç zamanı beşten fazla tüketilmemesi gerekiyor. Fazlası bu süreçte zararlı olabilir. Bu nedenle hem sahurda hem de iftarda en fazla beşer adet tüketmelisiniz.