2. Kademe Yüzme Antrenörü Yetiştirme Kursu Duyurusu
Ankara’da düzenlenecek olan 2. Kademe Yüzme Antrenörü Yetiştirme Kursu, 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında Ümitköy Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecektir. Kursa katılmak isteyen adayların, E-Devlet Kapısı Spor Bilgi Sistemi üzerinden 2. kademe yüzme denklik başvurularının onaylanmış olması ve 2. kademe temel eğitim sınavını başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 1. kademe antrenörlük belgesi sahibi olmalarının üzerinden en az 1 yıl geçmiş olması şartı aranmaktadır.

Kursa Başvuru ve Katılım Koşulları

Başvurular, 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Sistem, 3 Haziran Pazartesi günü saat 12:00’de açılacak ve 7 Haziran saat 13:00’a kadar açık kalacaktır. Başvuru işlemini tamamlayan adayların ödeme yapmaları gerekmekte olup, ödeme yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Kursa katılacak 50 kişilik kontenjan, başvuru koşullarını sağlayan adaylar arasından seçilecektir. Başvurusu kabul edilen adaylara sistem üzerinden onay verilecektir. Kurs ücreti BESYO denklik başvurusu onaylananlar için 1.000 TL, temel eğitimden başarılı olanlar için ise 9.000 TL’dir.

Kurs Programı ve Detaylar
Kurs, 10 Haziran Pazartesi günü saat 11:00’de başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü yapılacak sınavlarla sona erecektir. Katılımcıların, 10 Haziran Pazartesi günü saat 11:00’de havuz malzemeleri ile birlikte tesiste hazır bulunmaları gerekmektedir. Kurs süresince, adayların görevlerini yapmalarına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması şarttır.

Bütünleme Bilgileri
1 Temmuz 2023 tarihinden sonra katılarak başarısız olunan uygulama eğitimi dersleri için bütünleme başvuruları da e-devlet spor bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır. Bütünleme ücreti 1.250 TL olup, ödemeler Garanti Bankası şubelerinden veya internet bankacılığı aracılığıyla yapılmalıdır.


Kurs başvuruları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi aracılığıyla yapılacak olup, başvuruların fiziki olarak federasyona gönderilmesine gerek bulunmamaktadır.

Ödeme Bilgileri
Ödemeler, Garanti Bankası şubelerinden veya Garanti İnternet Bankacılığı kullanılarak yapılmalıdır. Şubeden yapılan ödemelerde, “Spor Federasyonları Ödemesi” olduğu belirtilerek, sadece TC Kimlik numarası veya referans kodu ile ödeme yapılması gerekmektedir. İnternet bankacılığı üzerinden ise işlemler, “Spor Federasyonları Ödemeleri” sekmesinden gerçekleştirilecektir.

Kursa katılım sağlayacak tüm adayların başvuru durumlarını e-Devlet üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir. Katılımcı listesi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gereği web sitesi üzerinden paylaşılmayacaktır. Kursa katılma hakkı kazanan adayların, “Asil Onay Var” ibaresini kontrol etmeleri önem arz etmektedir.

İletişim ve Daha Fazla Bilgi
Kurs ve başvuru süreciyle ilgili daha fazla bilgi için Türkiye Yüzme Federasyonu resmi web sitesini ziyaret edebilir veya ilgili birimlerle iletişime geçebilirsiniz. Kursa katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.