2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde deplasmanda Portekiz'e 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası şansını kaybeden Milli Takımımız, son Avrupa şampiyonu İtalya ile Konya'da özel maçta karşı karşıya geldi.

Mücadeleden 3-2 mağlup ayrılan Milli Takım 'da teknik direktör Stefan Kuntz, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Üst üste 2 maç kaybettikleri için üzgün olduklarını belirten Stefan Kuntz, "İki maç kaybettik, bundan dolayı üzgünüz ama dersler çıkartacağımız maçlar oldu. Bu süreçte herkes performansını gördü ve neleri geliştirmesi gerektiğini anladı. Bizim için temel kriter, performans." şeklinde konuştu

Maça gelen taraftarları tebrik eden Kuntz, "İtalya'yı tebrik ederim, Konya'daki taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Oyuncularımız geliştirmeleri gerekenleri biliyor. Portekiz maçındaki ağır başlangıcın aksine bugün hızlı bir başlangıç yaptık." dedi.

Yenen gollerin kendisini üzdüğünü belirten Alman teknik adam, "Yenen goller beni üzdü. Biri frikik, biri bireysel hata, biri de doğru şekilde savunamamaktan kaynaklı. Bu goller, üçlü veya dörtlü savunma oynadığımızdan dolayı kaynaklanmadı. Bireysel kalitemizi yükseltmemiz gerektiğini gördük." ifadelerini kullandı.