Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonunu UEFA Avrupa Ligi'nin son 32 turunun ilk ayağı tamamlandı.

Turnuvada Türkiye'yi temsil eden takımlardan Fenerbahçe, Salı günü oynadığı maçta Rus ekibi Zenit'i 1-0 yenmişti. Sarı- lacivertli temsilcimize galibiyeti getiren golü 21. dakikada İslam Slimani attı.

Diğer temsilcimiz Galatasaray ise sahasında Portekiz ekibi Benfica'ya 2-1 mağlup oldu. Benfica'nın gollerini 27. dakikada Eduardo Salvio penaltıdan ve 64. dakikada Haris Seferovic attı. Sarı-kırmızılıların tek golü, 54. dakikada Christian Luyindama'dan geldi.

Belarus ekibi BATE, sahasında İngiltere temsilcisi Arsenal'ı 45. dakikada Stanislav Dragun'un kaydettiği golle 1-0 yenerek günün sürprizine imza attı.

Avusturya'da Rapid Wien'e konuk olan İtalya temsilcisi Inter, 39. dakikada Lautaro Martinez'in penaltıdan attığı golle 1-0 galip geldi.

İspanya ekibi Sevilla ise İtalya'nın Lazio takımına konuk olduğu maçı, 22. dakikada Wissam Ben Yedder'in bulduğu golle 1-0 kazandı.

İsveç'te Malmö'ye konuk olan İngiltere ekibi Chelsea, mücadeleyi 30. dakikada Ross Barkley ve 58. dakikada Olivier Giroud'nun golleriyle 2-1 kazandı. Ev sahibi takımın golünü, 80. dakikada Anders Christiansen attı.

İtalya temsilcisi Napoli, İsviçre'nin Zürih takımını deplasmanda 3-1 yendi. Napoli'nin gollerini 12. dakikada Lorenzo Insigne, 21. dakikada Jose Callejon ve 77. dakikada Piotr Zielinski, Zürih'in golünü ise 83. dakikada Benjamin Kololli penaltıdan kaydetti.

Son 32 turu karşılaşmalarının rövanşları, 20-21 Şubat'ta oynanacak.

Son 32 turu ilk maçlarında alınan sonuçları şöyle:

Fenerbahçe - Zenit (Rusya): 1-0

Galatasaray - Benfica (Portekiz): 1-2

BATE (Belarus) - Arsenal (İngiltere): 1-0

Lazio (İtalya) - Sevilla (İspanya): 0-1

Olympiakos (Yunanistan) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 2-2

Rennes (Fransa) - Real Betis (İspanya): 3-3

Krasnodar (Rusya) - Bayer Leverkusen (Almanya): 0-0

Slavia Prag (Çekya) - Genk (Belçika): 0-0

Rapid Wien (Avusturya) - Inter (İtalya): 0-1

Sporting Lizbon (Portekiz) - Villarreal (İspanya): 0-1

Celtic (İskoçya) - Valencia (İspanya): 0-2

Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Eintracht Frankfurt (Almanya): 2-2 

Malmö (İsveç) - Chelsea (İngiltere): 1-2

Zürih (İsviçre) - Napoli (İtalya): 1-3

Club Brugge (Belçika) - Salzburg (Avusturya): 2-1

Viktoria Plzen (Çekya) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 2-1 

trtspor