İlkokulda ve Ortaokulda tek zümre olarak görev yapanlar için zümre öğretmenler kurulu toplantısı nasıl yapılır?

İlkokulda ve ortaokulda zümre öğretmenler kurulu toplantısının nasıl yapılacağı, MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlar Yönetmeliğinin 35. Maddesinin 2. fırkasında yazmaktadır. İşte o madde:

Madde 35:
(2) Aynı sınıfı okutan bir sınıf öğretmeni veya aynı dersi okutan yalnızca bir alan öğretmeni olması durumunda zümre öğretmenler kurulu toplantısı yapılmaz. Ancak bu öğretmenler kurul kapsamında yapacakları çalışmalara yıllık çalışma programında yer verirler.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği indirmek için tıklayınız...

Lisede tek zümre olarak görev yapanlar için zümre öğretmenler kurulu toplantısı nasıl yapılır?

Lisede zümre öğretmenler kurulu toplantısının nasıl yapılacağı ise Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 111. Maddesin 1. fırkasında Yazmaktadır. İşte o madde:

MADDE 111 - (1) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Zümre öğretmenler kurulu, okulda aynı dersi okutan öğretmenlerden oluşur. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında ayrıca uzman, usta öğretici, eğitici personel ve atölye teknisyenleri de zümre öğretmenler kuruluna katılır. Tek öğretmen bulunması hâlinde toplantı okul müdürünün görevlendireceği müdür yardımcısı ile yapılır.  Kurul, ilk toplantısında o eğitim ve öğretim yılı için kendi aralarından birini başkan seçer. 

28/10/2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren  "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği" için TIKLAYINIZ.



Zümre Toplantılarının olduğu sayfaya gitmek için aşağıdaki linklere tıklayınız...

I. Dönem Beden Eğitimi Zümre Toplantısı
II. Dönem Beden Eğitimi Zümre Toplantısı
Yıl Sonu Beden Eğitimi Zümre Toplantısı


www.bedenegitimi.gen.tr