İlköğretim kurumları yönetmeliği yayınlanır yayınlanmaz, Beden Eğitimi öğretmenlerinden yoğun mailler aldım. İsyan ediyorlardı. Daha önce dördüncü sınıflara girdikleri dersleri ellerinden alınıyor ancak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce öğretmenleri eskisi gibi bu derslere dördüncü sınıfta da gireceklerini, kendilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından haksızlık yapıldığını öne sürüyorlardı. Ben de yeni yönetmeliği inceledim.

Daha önce, “1-5.sınıflarda’ özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri dersleri branş öğretmenlerince okutulur” hükmü varken, şimdi “yabancı dil dersi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin alan öğretmenlerince okutulması esastır. Hükmü getirilmiştir. Yani ilkokullarda sadece bu iki derse branş öğretmeni girecektir.”

Bu ülkede bunlar olur. Bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi, sanata ve spora verilen değerle ölçülür. Demek ki bizler gelişmişlik şöyle dursun, hala bazı şeyleri kafamızda düzeltememişiz. “Spor, resim ve müzik dersleri ne ki, bunları görsen de olur görmesen de” zihniyeti hala yönetici kısmında hakim. Ben buradan yineliyorum; Zihniyet değişmedikçe ne adar yazsak ne kadar, kendimizi ne kadar parçalasak da nafile.

Olimpiyatlara aday bir ülkede sporu erken yaşlara kadar indiremezseniz daha çok şerefli yenilgiler alırsınız. Çakma atletlerle, sizden olmayan sporcularla yarışır, başarı aldığınızda da, “Bakın ben yaptım oldu” deyip, gazetelerde TV’lerde boy gösterirsiniz. Yazık, çok yazık sporu bu kadar değersizleştiren yönetici ve tayfası, inşallah duyarlı liderlerimiz onucu değişir. Bizler de geleceğe iyi sporcular yetiştiririz. Bu konuyu ittiğim tüm toplantı ve seminerlere taşıyacağıma söz veriyorum. MEB yetkilerinin bir an önce bu yanlıştan dönmesi dileğiyle.

 

Kalın sağlıcakla…

Ersin DANACI

http://www.sporvitrini.com