Federasyonlar ve kulüplerin yayınladıkları kutlama mesajlarında Büyük Önder Atatürk ve kahraman şehitlerimize minnet duyguları iletildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Bak'ın mesajında "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Gazi meclisimizin 104'üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada da "Milli iradenin simgesi, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinin nişanesi yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın büyük bir gurur ve mutluluğu içindeyiz." denildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu imzasıyla paylaşılan mesajda da, "Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize verildiği bu anlamlı günde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, geleceğe umutla bakıyor ve birlikte daha aydınlık yarınlar kurma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan paylaşımda ise "Dünya çocuklarına armağan edilen bu anlamı günün 104'üncü yıl dönümünü en içten dileklerimizle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz." denildi.

Spor Kulüpleri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Fenerbahçe'nin internet sitesinden yapılan paylaşımda "Sonsuz Atatürk sevgisi ve Fenerbahçe aşkıyla dolu nice 23 Nisan’lara..." ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray Kulübü ise "Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu, Türkiye Cumhuriyeti ebedi olsun." mesajını paylaştı.

Beşiktaş'ın mesajında ise " Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda; istikbalimizin teminatı olacak çocuklarımızın ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmeleri için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor'un sosyal medya hesabından da, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" mesajı paylaşıldı.

Diğer spor federasyonları ve kulüpler de bu anlamlı gün dolayısıyla mesajlar yayınladı.