Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu üçüncü maçında Slovakya ile Romanya 1-1 berabere kaldı.

Aynı puandaki iki takım, Frankfurt Arena'da kozlarını paylaştı.

TRT SPOR ve tabii'den canlı yayınlanan mücadelenin 24. dakikasında Slovakya öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Kucka'nın ortasında ceza sahası sol çaprazından Ondrej Duda'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

37. dakikada Romanya beraberliği sağladı. Sağ taraftan topla hareketlenen Hagi, Hancko'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. VAR incelemesinin ardından pozisyonun ceza sahası içinde yaşandığı belirlenerek penaltı noktası gösterildi. Penaltıda topun başına geçen Razvan Marin, meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi: 1-1. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıdan ise gol sesi gelmedi ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle bitti.

Tüm takımların 4'er puanla bitirdiği gruptan Romanya averajla lider olarak çıktı. Slovakya ise en iyi üçüncüler arasında yer alarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Grubun diğer maçında ise Ukrayna ile Belçika golsüz berabere kaldı. Belçika, 4 puan ve averajla grubu 2. sırada bitirerek son 16 turuna yükselirken aynı puandaki Ukrayna ise dev turnuvaya veda etti.

Stat: Frankfurt Arena

Hakemler: Daniel Siebert, Jan Seidel, Rafael Foltyn (Almanya)

Slovakya: Dubravka, Pekarik (Dk. 90+2 Gyömber), Vavro, Skriniar, Hancko, Lobotka, Kucka, Duda (Dk. 90+2 Bero), Schranz (Dk. 78 Duris), Haraslin (Dk. 70 Suslov), Strelec (Dk. 70 Bozenik)

Romanya: Nita, Ratiu, Draguşin, Burca, Bancu, Marius Marin, Hagi (Dk. 66 Man), Razvan Marin (Dk. 86 Rus), Stanciu, Coman (Dk. 58 Sorescu), Draguş (Dk. 66 Puşcaş)

Goller: Dk. 24 Duda (Slovakya), Dk. 37 Razvan Marin (Penaltıdan) (Romanya)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Burca, Dk. 45+3 Bancu, Dk. 88 Puşcaş (Romanya), Dk. 90+1 Duda (Slovakya)