Erkekler basketbolda ING Türkiye Kupası zamanı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ilk yarısını ilk 8’de bitiren takımlar kupada boy gösterecek. Çeyrek final karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, Galatasaray Ekmas’ı konuk edecek.

Ev sahibi ekip bu tur biletini ligin ilk yarısını 4’üncü sırada bitirerek almıştı. İzmir temsilcisi, şu ana kadar ligde çıktığı 20 maçta 13 galibiyet elde etti. Pınar Karşıyaka, son maçında Darüşşafaka Lassa’ya evinde 98-86 yenildi.

Yeşil siyahlılar, ligde sayı ortalaması ile öne çıkıyor. Ufuk Sarıca'nın ekibi maç başına bulduğu 87,95 sayı ile bu istatistikte 3'üncü sırada bulunuyor.

Galatasaray Ekmas, ligin ilk yarısını 7’inci bitirerek çeyrek final biletini aldı. Ligde 20 maçta 9 galibiyet elde eden sarı kırmızılı ekip, son hafta maçında Anadolu Efes’e 95-92 mağlup oldu.

Galatasaray Ekmas asist üzerinden bulduğu sayılar ile öne çıkıyor. Yakup Sekizkök’ün öğrencileri, bu alanda maç başına yaptığı 21,05 asistle 4'üncü basamakta.

Heyecan dolu karşılaşma 20.30’da başlayacak ve TRT SPOR’dan canlı yayınlanacak.

Maçı kazanan ekip 16-18 şubat arasında Konya’da gerçekleşecek Dörtlü finalde Anadolu Efes- Manisa Büyükşehir Belediye Spor maçının galibi ile eşleşecek