Önceki ritim dans puan rekorunu da elinde bulunduran çift, her yarışmada yeni bir rekor kırmaya doymuyor.

Beşinci Dünya Şampiyonluğu’na doğru

 John Legend şarkılarından oluşan bir potpori eşliğinde serisini sunan Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron çifti performansıyla yıllardır bu branşta kurdukları üstünlüğün boşa olmadığını bir kez daha gösterdi. Başlangıç pozundan bitiş pozuna dek bütün seriyi hızlı, sert, çeşitlemeli el hareketlerinden oluşan koreografiyle sunan çiftin özellikle twizzle elementinin ikinci yarısındaki el hareketleri zorluk derecesini ikiye katladı.

Papadakis/Cizeron tüm bu el hareketleri sırasında, buz dansının asıl ögesi olan paten çalışmalarını kenar derinliklerini kaybetmeden sürdürdü. Orta çizgi adım dizisi dışındaki tüm elementlerden 4 zorluk derecesi ve yüksek sunum puanları alan çift 53.16 teknik, 39.57 bileşen puanı elde etti. Olimpiyat şampiyonu olan Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron çifti toplamda edindiği 92.73 puanla ritim dans puan rekorunu kırmayı başardı. Çifte ait olan önceki rekor 90.83 puandı. Daha önce dört kez dünya şampiyonu olan çift, bu dünya şampiyonasının da en büyük favorisi.

Madison Hubbell/Zachary Donohue beklendiği gibi ikinci sırada

ABDli Madison Hubbell/Zachary Donohue çifti ritim dansın bir diğer göz alıcı çifti oldu. Olimpiyat bronz madalyasına sahip olan çift, Janet Jackson şarkıları eşliğinde son derece hızlı ve akıcı bir seri sundu. Çiftin başlangıçta 4 zorluk derecesi alan orta çizgi adım dizisi, teknik gözden geçirmenin ardından 2 zorluk derecesine indirildi ancak mükemmele yakın uygulama puanı aldı. 90 puan barajını aşması beklenen çift bu puan kaybı nedeniyle 89.72 puanda kaldı. Yine de sezonun en yüksek kişisel puanına ulaşmayı başaran Hubbell/Donohue çifti serbest dansa şampiyonanın gümüş madalya adayı olarak çıkacak.

Chock/Bates için Dünya Şampiyonası’nda yeniden madalya kazanma şansı

Bir diğer ABDli çift olan Madison Chock/Evan Bates, 2015 Dünya Şampiyonası’nda gümüş, 2016 Dünya Şampiyonası’nda ise bronz madalya kazanmıştı. Ancak o yarışmadan sonra şanssızlıklar yaşamış ve yarışmalarda birkaç sıra geride kalmışlardı. Bu yılki olimpiyatlarda da kürsüye çok yakın duran Chock/Bates çifti madalyaya uzanamamış ve olimpiyatları 4. sırada bitirmişti. Çift, bu dünya şampiyonasında tekrar kürsüye çıkmak için büyük bir fırsat yakaladı. Billie Ellish şarkıları eşliğinde serisini sunan çift, diğer yarışmalardaki performanslarıyla kıyaslanınca biraz daha yavaş kaydı. Ancak yine de hakemlerden yüksek sunum puanları almayı başaran ABDli çift 49.40 teknik, 38.11 bileşen puanı olmak üzere toplam 87.51 puana ulaştı. Bu puan çiftin sezon boyunca ritim danstan elde ettiği en yüksek puan oldu ve serbest programa üçüncü sırada gitmelerini sağladı.

Dördüncülük ve beşincilik için üç çift yarışıyor

Daha dünya şampiyonası başlamadan, madalya kürsüsünde yer alacak olan buz dansçılarının ritim dansı da ilk üç sırada bitiren çiftler olacağı tahmin ediliyordu. Ancak dördüncü ve beşinci sırayı elde edecek çiftler tam olarak tahmin edilemiyor. Birbirine denk seviyelerde bulunan İtalyan Charlene Guignard/Marco Fabbri, Kanadalı Piper Gilles/Paul Poirier ve İspanyol Olivia Smart/Adrian Diaz arasındaki dördüncülük ve beşincilik mücadelesi serbest programda daha da çetrefil bir hâle gelecek. Ritim dansı 84.22 puanla dördüncü olarak bitiren İtalyan çift avantajlı durumda. Ancak 80.79 puana sahip Kanadalı çift ve 79.40 puana sahip İspanyol çift serbest danstaki performanslarına bağlı olarak bu sıralamayı değiştirebilir. Sıralamanın nasıl olacağı yarın akşam yapılacak serbest dans ile belli olacak.