Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili soruşturma sürüyor. Sahaya giren 38 kişinin kimliği tespit edilmişti. Emniyette işlemleri biten gözaltındaki 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. Aralarında sahaya ilk giren maskeli taraftar ile korner direğini söküp sarı lacivertli futbolculara doğru koşan taraftarın da olduğu 5 kişi tutuklandı.

Karşılaşma için Almanya'dan geldiği belirlenen ve sahaya ilk giren maskeli saldırgan Hasan Çetinkaya tutuklananlar arasında bulunuyor.

"Maskeli holigan"dan ilginç savunma

"Maskeli holigan", mahkemedeki ifadesinde maç sonrası Fenerbahçeli futbolcuların hareketlerinden tahrik olduğunu öne sürdü. Çetinkaya, “Futbolculara doğru koştum. Amacım onlara soyunma odasına gidin demekti" dedi.

Futbolcuların kendisine doğru koştuğunu görünce kendisini savunmak için gard aldığını iddia eden maskeli holigan, sahaya girdiği için de pişman olduğunu söyledi.

Tutuklanan bir diğer kişi ise başkasına ait Passolig kartı ile stada giren ve maç sonrası korner direğini sökerek Fenerbahçeli futbolcuların üzerine koşan Engin Taşkın oldu.

Yaptıkları ile gündeme gelen bu iki isimle birlikte 3 kişi daha tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.