Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 02 Haziran 2017 tarihinde öğretmenlerin talebi üzerine, 2017 yılı Haziran dönemi mesleki çalışmalarına yönelik açıklama yaparak Haziran dönemi mesleki çalışma faaliyetlerinin 12 ila 30 Haziran tarihleri arasında yürütüleceğini, ilk bölümünün öğretmenin kendi okulunda, ikinci bölümünün ise öğretmenin istediği il/ilçede gerçekleştirebileceklerini söylemişti.

Bizde bu açıklamalar üzerine derslerin 9 Haziranda kesileceğini ve Müsteşarın açıklamalarına göre de 12 Haziranda başlayacak seminer çalışmalarının 30 Haziranda biteceğini. Fakat yönetmeliklere göre "...derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar" okulda bulunmak zorunda olan öğretmenlere ek dersle ilgili esaslara göre iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödeneceğini belirtmiştik.

Bu nedenle; "Öğretmenler Seminer Döneminin iki haftasından fazla olan ve Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen 28-29-30 Haziran günlerinde yine idari izinli sayılacak mıdır?"sorusunu sorarak,

Eğer Öğretmenler idari izinli sayılmazsa mevzuat gereği okullara gelmek zorunda kalacağını fakat herhangi bir görevi olmayacağı için karşılığında da ek ders ödemesi yapılamayacağını. Bu durumun önüne geçmek için geçtiğimiz yılarda hem Haziran hem de Eylül dönemlerinde defalarca yapıldığı gibi öğretmenler idari izinli sayılması gerektiğini. Ayrıca defalarca tekrarlanan idari izin sorununun çözümü için mevzuatta değişiklik yapılması gerektiğini "MEB, mevzuat değişikliği ile seminer sonrası için idari izin işlemine son vermelidir." başlığı ile haberleştirmiştik.

MEB bu mevzuattan kaynaklanan karmaşaya rağmen Seminer Döneminin iki haftasından fazla olan ve Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen 28-29-30 Haziran günlerine de çalışma programı hazırlamıştır.

Seminer programını ve yazısını indirmek için tıklayınız...