Beşiktaş'ta 2022 yılının son olağan divan kurulu toplantısına, Vodafone Park Stadyumu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlandı.

Nur Çebi'nin konuşmasında şunları dile getirdi:

"Garip bir divan toplantısı oldu. Ama Sayın Başkan benden yaşça büyük olduğu için kendimi frenleyeceğim. Konuşulan şeyler çok ağırdı. İkinci başkanım Engin Baltacı bana 'O benim aile dostum, ben gidip konuşayım' dediği için kendisini gönderdim.

"3 sene önce maaşlar ödenmiyordu"

Bu dönem birlik beraberlik dönemi olsun istiyordum. Ama tabloya bakınca öyle olacak gözükmüyor.

KPMG raporu çıktı. Genel sekreterimiz istisnai durumların hepsini okudu ve gerekli yerlere gönderdi. Ayrıca bir hukuk bürosona gönderildi ve bu hukuk bürosu, gerekli davaları açmaya başladı. Bu davaların tamamı açılmadan, yasal olarak bunu değerlendiremeyiz.

3 sene önce göreve geldiğimizde maaşlar ödenmiyordu, elektrikler ödenmiyordu.

"Şenol Güneş buradan giderken kimse ağzını açmadı"

Bu borcu yönetecek adam yok sözü hoş olmadı. Ben de dahil borç 3 milyara gelene kadar kimse ağzını açmadı, şimdi açıyorsunuz. Şenol Güneş buradan giderken kimse ağzını açmadı, şimdi konuşuyorsunuz. Şenol Güneş bir şekilde buradan gönderildi.

"Pandemi döneminde 4 tane kupa kazandık"

Ben 5 hoca değiştirmedim. Bir tanesi ben geldiğimde vardı zaten. Sonra Sergen Hoca kendisi gitmek istedi. Önder Karaveli altyapı hocasıydı. Şenol Hoca için 5. hoca diyorsunuz. Daha Şenol Hoca'yı değiştirmedik.

 Bana 'Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın çocuğu' demişler. Size ne rahatsızlığı var bunun! Ben tabii ki buranın çocuğuyum. 'Trabzon'un çocuğu' dediğinde itiraz etmiyorsun da buna mı itiraz ediyorsun.

Buraya geldiğimizde elektrik sorunu vardı, 6 aydır ödenmeyen maaşlar vardı. UEFA'ya gitmek için borçsuzluk yazıları yoktu. Biz bu süreci, elimizi cebimize atarak ve 675 milyon lira kefalet vererek ayakta tutmaya çalıştık.,

 Pandemi döneminde 4 tane kupa kazandık. Kolum kırıldı, 3 kez Covid oldum ama mücadeleye devam ettim.

Ben Beşiktaş'ta Beşiktaş için varım. Borçları kapatacağını söyleyen sayın Divan Başkanı bunu bir şekilde yapacaksa, onlara hizmet etmek boynumuzun borcu. Buraya gelir ve oturursunuz, biz de size gereken desteği veririz.

Tyler Boyd 180 milyon lira, Ljajic 220 milyon lira, Lens 240 milyon lira, Douglas da 80 milyon lira kulübe yük olmuştur. Yaklaşık 700 milyon lira burada bir zarar var. Pandemi de 115 milyon zarar ettirdi. Yaklaşık 3 milyar lira bu yönetimden kaynaklanmayan zarar var."