Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisinde Mete Gazoz, finalde Kanadalı Eric Peters ile karşı karşıya geldi.

Mete Gazoz, rakibini 28-27, 28-30, 24-28, 30-28 ve 28-29 setler sonucunda 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Mete Gazoz, “Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin’i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan.

Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim” dedi.

Mete, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olimpiyat şampiyonluğundan sonra dünya şampiyonluğunu da elde ettim. 2024 Paris Olimpiyatları'na dünya şampiyonu olarak gidiyorum. Takım halinde de olimpiyatlara kota aldık.

Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Umarım, 2024 Paris Olimpiyatları da istediğimiz gibi geçer. Üzücü olaylardan sonra ülkemi en üst seviyede zirvede temsil ettiğim, halkımızın içine bir nebze olsun su serpebildiğim için çok mutluyum. Bugün her şey çok güzeldi."

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ise "İnanılmaz mutluyuz. Tokyo'dan sonra Mete ile yaptığımız çalışmalar, 2024 Paris yolunda önce dünya şampiyonluğunu getirdi. Umut ediyorum ki bu performansı daha da yukarı çıkarıp Paris'te yine milletimizin yüzünü güldürecektir. Halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebildiysek ne mutlu bize. Türk halkı ve bayrağımız için çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.