İngiltere Premier Lig'de 12 maçlık galibiyet serisini Southampton beraberliği ile bozan Manchester City, kaldığı yerden devam etti.

Etihad Stadı'nda Brentford'u ağırlayan Guardiola'nın öğrencileri, rakibini 2-0 yendi.

Manchester City'e 3 puanı getiren golleri 40. dakikada penaltıdan Riyad Mahrez ve 69. dakikada Kevin De Bruyne kaydetti. 

Bu sonuçla lider Manchester City, puanını 60'a yükseltti. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Brentford ise 23 puanda kaldı.

Southampton geriden geldi

Tottenham'a konuk olan Southampton ise iki kez geri düştüğü maçı çevirmesini bildi. 3 dakika ara ile bulduğu gollerle rakibini 3-2 mağlup eden Southampton, puanını 28'e çıkardı. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Tottenham, 36 puanda kaldı. 

6 gollü düelloya Coutinho damga vurdu

Aston Villa'nın Leeds United'ı konuk ettiği maç, izleyenleri gole doyurdu. 6 golün atıldığı, bir de kırmızı kartın çıktığı karşılaşma berabere bitti. Aston Villa'da bir gol atıp diğer ikisinin de pasını veren yeni transfer Coutinho, geceye damga vurdu. 

Aston Villa'da Ezri Konsa 87. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Ev sahibi ekip, bu beraberlikle puanını 27'ye, konuk Leeds United 23'e yükseltti.

Norwich City-Crystal Palace: 1-1

Premier Lig'de düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Norwich City ise Crystal Palace'ı konuk etti.

Maçın henüz başında bulduğu golle öne geçen ev sahibi ekip, üstünlüğünü koruyamadı ve 1 puana razı oldu. Bu sonuçla Norwich City puanını 17'e, Crystal Palace 25'e yükseltti.