2024 Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley'de şampiyon TRT SPOR'da belli oldu.

Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nun ev sahipliğinde yapılan final etabında Arkas Spor ile Halkbank kozlarını paylaştı.

TRT SPOR'dan canlı yayınlanan mücadeleye İzmir ekibi daha iyi başladı. Başkent temsilcisi, skora tutunmaya çalışsa da ilk set 25-23 ile Arkas'ın oldu.

İkinci sette de çekişme son sayıya kadar sürdü. Seti daha az hata yapan Halkbank 25 - 23 alarak, durumu 1 - 1 yaptı.

Her iki takımın sert servislere yüklendiği 3'üncü sette adrenalin son bölümde zirve yaptı. Arkas'a, Grozer ile üçü peş peşe olmak üzere kazandığı 4 Ace, sete tutunmasına yetmedi. 7 ace ile cevap veren Halkbank, seti 28-26 aldı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette tablo değişmedi. Son sayıya kadar büyük bir mücadele yaşandı. Daha az hata yapan Halkbank, seti 25 - 23, maçı da 3-1 alarak, Kupa Voley'in sahibi oldu.

Geçen yıl da kupayı kazanan Halkbank, tarihinde üçüncü kez arka arkaya kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi. Başkent temsilcisi, toplamda ise 9. kez Kupa Voley'de şampiyon oldu

Halkbank'ta Nimir Abdel-Aziz, kaydettiği 30 sayıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Halkbank kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Sigorta Yöneticisi Yavuz Ölken'in elinden aldı. 

Salon: TVF Cengiz Göllü

Hakemler: Erdal Akıncı, Yasin Okumuş

Arkas Spor: Ulaş Kıyak, Ramazan Efe Mandıracı, Ertuğrul Gazi Metin, Burutay Subaşı, Grozer, Kartev (Ahmet Karataş, Hoag, Halil İbrahim Yücel, Ulaş Onur Topbaşlı)

Halkbank: Matic, Lagumdzija, Ngapeth, Ma'a, Abdel Aziz, Yunus Emre Tayaz (Volkan Done, İzzet Ünver, Doğukan Ulu, Hüseyin Batuhan Duman, Perrin)

Setler: 25-23, 23-25, 26-28, 23-25

Süre: 125 dakika (30, 29, 34, 32)