A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Uluslar Ligi karşılaşmaları için Riva'da başlayacak kamp öncesinde basın toplantısı düzenledi.

59 yaşındaki teknik adam kadro tercihi eleştirileriyle ilgili ''Karar aşamasında oyuncunun oynadığı kulüp benim için önemli değil. Kadro tercihinde benim için tek önemli kriter performans.'' yorumunu yaptı. Fenerbahçe forması giyen Mert Hakan ile ilgili de konuşan Kuntz, "Salih, Orkun, Hakan, Dorukhan... Şu anda bu 4 oyuncunun Mert Hakan'dan daha üstte olduğunu düşündüm. Aralarında çok küçük farklar vardı, ona göre karar verdim." dedi.

Alman teknik adam Emre Mor ile iletişim halinde olduğunu genç futbolcuya milli takım kapısını açık tutmak istediğini ve bu durumun İrfan Can Kahveci için de geçerli olduğunu söyledi.  Kuntz, ilk kez milli takım seçilen Ferdi Kadıoğlu ile ilgili ise ''Ferdi hem sağda hem solda oynayabiliyor. Fenerbahçe'deki en iyi oyunculardan biri.'' yorumunu yaptı.

Trabzonspor ve Sivasspor'a tebrik

"Trabzonspor'u şampiyonluğu nedeniyle kutluyorum. Sivasspor'u da dün kazandığı kupa için tebrik ediyorum. Eski takım arkadaşım Rıza'nın kupayı kazanması beni mutlu etti. Fenerbahçe ve Konyaspor'u da kutluyorum."

''Hedefimiz EURO 2024''

''2024 Avrupa Şampiyonası dosyasını açmış durumdayız. Önümüzde kısa süre içinde oynayacağımız 4 maç var. 4 maçı da kazanma hedefimiz var. Biraz karmaşık bir süreç bekliyor bizi. Uluslar Ligi üzerinden Avrupa Şampiyonası'na katılmak mümkün olabiliyor. Yusuf, Abdülkadir, Ersin, Abdülkerim ve Umut Bozok sakat listesinde bulunuyor. Sakatlıkları nedeniyle kampımıza katılamayacaklar. Ferdi kadromuza katıldı, kendisiyle çalışacağımız için çok büyük memnuniyet duyuyorum. Bazı mevkilerde çok iyi olduğunu gördüğümüz oyuncular vardı. Ama yaşları biraz daha büyüktü. Önümüzdeki 4 maç için genç oyuncularımızın performanslarına bakacağız. Kasımpaşalı Eren var, Doğan var. Tiago Çukur için Watford'la görüştük. Salih var.''