KPSS sınav sorularının çalındığı iddialarından sonra komisyonla ilgili iddialar da ÖSYM yi karıştırdı. Komisyon üyesinin dershane sahibi çıkmasını ardından komisyonun lağvedilmesi kararı çıktı.

Öte yandan KPSS sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, kilit isim olan Baki Saçı Ankara da yakalandı.



KPSS sınav sorularını hazırlayan komisyonun üyelerinden Gönül T. nin, KPSS ye hazırlık kursu veren bir dershanenin sahibi olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM yönetiminde adeta şok etkisi yarattı.



SORU BANKASI SİL BAŞTAN



Akşam gazetesinin ortaya çıkardığı skandal sonrası ÖSYM, komisyona el koydu. Gazete bugün manşetten verdiği habere göre komisyonun yenileneceğini yazdı. Bu gelişmenin ardından durumu değerlendiren ÖSYM, KPSS sınav sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun tüm üyelerinin lağvedilmesi kararı aldı. Önümüzdeki süreçte yapılacak ilk KPSS sınavının soruları, yeni oluşturulacak sınav komisyonu tarafından hazırlanacak.


MAL VARLIKLARI İNCELENİYOR







KOŞUCU KİMLERLE BAĞLANTILI?



Milliyet gazetesinde Türker Karapınar imzalı haberde Koşucu’nun bir sosyal paylaşım sitesindeki yazışmalarında CHP karşıtı gruplara üye olduğu ve Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği iddia ediliyor. 


Dershane skandalı savcılığı da harekete geçirdi. Gönül T. ile ÖSYM de daire başkanı olarak görev yapan eşi Mustafa T. nin mal varlığı inceleniyor. Gönül T. ile diğer üyelerin dershanelerle bağlantısı araştırılıyor.



KİLİT İSİM YAKALANDI



Öte yandın sınav öncesi soruları dağıttığı ileri sürülen Berat Koşucu Ankara da yakalandı. Üç gündür aranan zanlı Ankara Adliyesi ne getirildi.



KPSS soruların e-mail yoluyla dağıtıldığı tespit edilmişti. İlk olarak Isparta da Baki Saçı isimli bir çobana gönderildiği ifade ediliyordu. İfadesi alınan Saçı, "Soruları sana bir hediyem var" diyerek Berat isimli arkadaşının gönderdiğini söylemişti. İşte o Berat, gözaltına alındı.



DERNEĞİN BİLGİ İŞLEM SORUMLUSU



Soruları kendisinin elde edip etmediği ifadesi alındıktan sonra ortaya çıkacak. Koşucu aynı zamanda Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin bilgi işlem sorumlusu.



SAÇI İLE AYNI LİSEYİ OKUMUŞ

Yine haberde Koşucu’nun, “Soruları Berat gönderdi” diye ifade veren Saçı gibi Yalvaçlı olduğu ve Saçı’yla aynı liseyi bitirdikleri yazıldı.