İkinci rüya takım olarak adlandırılan Amerikan olimpiyat basketbol milli takımı hazırlık kampını tamamladı.
LeBron James öncülüğündeki yıldızlar topluluğu, ilk hazırlık maçını Las Vegas'ta Kanada ile yapacak. Kampın son gününden sürpriz bir haber Kawhi Leonard 'dan geldi. Los Angeles Clippers'ın yıldızı, milli takım kadrosundan çıkarıldı.
Leonard'ın yerine kadroya Boston Celtics'ten Derrick White dahil edildi. Leonard'ın sezon sonunda yaşadığı sakatlığın nüksetme tehlikesinden dolayı kadrodan çıkarıldığı öğrenildi.
Takımın yıldızlarından Kevin Durant ise rakiplerine meydan okudu. Tecrübeli oyuncu, olimpiyat oyunlarının favorisi olduklarını söyledi.
"Fiziğimiz ve zeka seviyemiz rakiplerimizin üstünde"
"Takımda amatör seviyelerden kariyerimizin bu dönemine kadar beraber oynayan birçok kişi var. Takımımızın püf noktası bu. Ayrıca atletik yapımız, güçlü fiziğimiz ve zeka seviyemiz, rakiplerimizin üstünde. Muhteşem bir koç tarafından yönetildiğimiz gerçeği de var. Bütün bunlar takım kimyasını oluşturan faktörler."
Rüya takım, Kanada maçının ardından Abu Dabi'ye gidecek. Amerikan milli takımı, burada önce Avustralya ile ardından olimpiyat grubundaki rakibi Sırbistan ile maç yapacak.