Kağıt üzerinde favorinin Portekiz olduğu belirten Kuntz "Kaybedecek bir şeyimiz yok karşı taraf için de zor maç olacak" ifadelerini kullandı.

Portekiz'in kaptanı Ronaldo'ya da değinen Kuntz, Ronaldo, bir takımda oynuyorsa, takımı domine edecek kişidir. Manchester United ya da başka bir takım olması önemli değil. Takımını ve arkadaşlarını önemseyen bir isim." dedi. 

 "Kağıt üzerinde bir favori var ve bu Portekiz"

 "Öncelikle önümüzde istatistikler var. Portekiz takımı, Ronaldo, kaç gol atmış. Toplamda kaç gol atılmış, FIFA sıralaması var. Kağıt üzerinde bir favori var ve bu Portekiz. Artık bugün oynayacağız. Buradaki performans çok önemli. Hakem ilk düdüğü çaldığı zaman, oyuncuların teker teker kalitesinin de üzerindedir, takım ruhudur. Sizin kazanma isteğiniz ne kadar yüksektir. Buna bakar birçok şey, bunu Real Madrid-PSG maçında gördük. Aynı kalitede olduklarını düşünecek olursanız, takım ruhuyla daha çok isteyen taraf kazandı."

 "Kaybedecek bir şeyimiz yok"

"Oyuncuların, birey olduklarını unutmamamız gerekiyor. Portekiz'de oyuncuların Dünya Kupası'na gitme şansı var ve onlar için önemli. Ama bu da onlar üzerinde baskı yapıyor. Kimse buraya geleceğimizi düşünmüyordu o yüzden kaybedecek bir şeyimiz yok. Portekiz'in maçlarını izledik. Bir araya geldik. Herkes aklından geçenleri söyledi ve bilgileri bir araya getirdik. Bununla en iyi stratejiyi ortaya koymaya çalıştık. Kafamızda bazı fikirler var."

"Cesaretle sahaya çıkabilecek bir takımız"

"Kağıt üzerinde en büyük şansı tanıyacak maç planına ihtiyacımız var. Oyuncuları da bu maç planına inandırmak gerekiyor. Eğer sadece Portekiz'e karşı savunursanız, kazanamazsınız, buna inanıyorum. Pozisyon yaratabilecek oyuncularımız var. Ofansif olarak güçlüyüz, aynı zamanda savunmamız da iyi. Cesaretle sahaya çıkabilecek bir takımız. Kendimize güvenmemiz lazım. Onlar bizi yenmek zorunda B planı ve C planımız var. Portekiz'e odaklandık."