2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda A Milli Futbol Takımımız Podgorica Şehir Stadı'nda Karadağ ile karşı karşıya geldi. Milli Takım, 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanmayı başararak play-off oynamaya hak kazandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Karadağ, 4. dakikada Fatos Beqiraj'ın sürpriz golüyle Türkiye karşısında 1-0 öne geçti. Milli Takım bu gole 22. Kerem Aktürkoğlu ile cevap verdi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda ev sahibi Karadağ yine kalemizde ciddi fırsatlar yakalasa da golü bulan taraf Türkiye oldu. Milliler 60. dakikada  Orkun Kökçü'nün uzak mesafeden attığı şık golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde başka gol olmadı ve mücadele Türkiye'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Dünya Kupası için baraj maçları oynayacağız!

Karadağ'dan 3 puanı alan Türkiye 21 puanla, Hollanda'nın ardından grubu ikinci tamamladı ve Dünya Kupası'na katılmak için play-off oynamaya hak kazandı. 

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Hollanda, Norveç'i 1-0 mağlup ederken; Letonya da deplasmanda Cebelitarık'ı 3-1'le geçti.

Puan Durumu:

1. Hollanda 23 (+24)
2. Türkiye 21 (+11)
3. Norveç 18 (+8)
4. Karadağ 12 (-1)
5. Letonya 9 (-3)
6. Cebelitarık 0 (-39)

Play-off sistemi nasıl?

2022 Dünya Kupası elemelerinde grup ikincilerini zorlu bir play-off süreci bekliyor.

10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi'nde gelecek iki takım, tek maç üzerinden oynanacak 2 turla Katar vizesi arayacak. Eleme gruplarında en iyi performansı gösteren 6 takım seri başı olacak. Seri başı olacak ekipler play-off'larda ev sahibi avantajına sahip olacak.

Play-off mücadelesinin ardından 3 takım daha Dünya Kupası'nın yolunu tutacak.

HABER7