Kortlarda yeni sezonun bir nevi başlangıcı anlamına gelen ve Eurosport’tan yayınlanmaya devam eden Avustralya Açık’ta final adım adım yaklaşıyor. Branşın kariyeri ve karakteriyle unutulmaz isimlerinden biri olan John McEnroe, 13 ülkeden birer spor muhabirinin katıldığı mini toplantıda turnuvaya dair sorulara yanıt verdi.

“Belki de 35, gerçekten yeni 25'tir"

TRT Spor Dijital ekibinden Sercan Şekerci, ABD’li efsane rakete Djokovic’in turnuvada yaptığı iki önemli açıklamayı hatırlattı. “35 yaş artık yeni 25” ve “Oğlum Stefan ile ileride çiftlerde oynamayı umuyorum” ifadelerini kullanan Novak’ın, 30’larının ikinci yarısı ve belki de 40’larında daha da fazla başarıyı elde edip edemeyeceğine yönelik sorulan soruya McEnroe şu yanıtı verdi:

“Şimdiye kadar yaptıkları inanılmaz. Daha önceleri 35 yaşında bu seviyelerde oynayabilmeniz neredeyse imkansızdı. Demem o ki, belki 35 gerçekten de yeni 25’tir. Daha neler yapabileceğini görmek istiyorum, çünkü inanılmaz derecede iyi çalışıyor. Bu yüzden önüne herhangi bir limit koymam. Federer, Novak’a karşı Avustralya Açık'ta maç puanları kazanıp şampiyon olduğunda 36-37 yaşındaydı. Djokovic fiziksel olarak tam bir çılgın ve zihinsel açıdan da tüm zamanların en iyilerinden biri. Bu yüzden her şey mümkün; bir noktada oğlunu yakalayacak gibi gözüküyor. Oldukça uzun bir süreç var ama kimbilir…”

 

“Nadal ne zaman büyük turnuva kazanamayacağını düşünür, o zaman bırakır" 

McEnroe, turnuvada kendisini şok eden gelişmenin ise Rafael Nadal’ın yeniden sakatlanması ve erken vedası olduğunu söyledi. Maçların erken saatlerde oynatılmasının sporcular için ciddi riskler barındırdığına dikkat çeken ABD’li eski raket, “Bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Umarım kimse o saatlerde oynamak durumunda kalmaz bundan sonra. Nadal gibi bir oyuncunun, bu şekilde vedası beni halen şok ediyor. Ne zaman bırakır bilemem tabii ki; ama geçmişte de ciddi sakatlıklar yaşadı ve şampiyon olarak geri döndü her seferinde. Baba olmuş olması şu an aklını bir nevi oraya da yöneltse benim bildiğim şu; halen oynamak istiyor. Bence ne zaman büyük bir turnuva kazanamayacağını düşünür, o an bırakmak isteyecektir. Bu yüzden beklemek durumundayız” şeklinde konuştu.

“Swiatek şaşırttı ama Rybakina da çok tehlikeli biri"

Kadınlarda dünya 1 numarası Iga Swiatek’in, 4. turda Elena Rybakina’ya elenmesini de değerlendiren John McEnroe, “Açıkçası şaşırdım. Swiatek duygusal ve mental olarak hazır görünmüyordu. Baskı ve bir numara olmanın getirdiği beklentiden bahsetmişti ama ben daha ilerisine gideceğini düşünüyordum. Öte yandan Elena Rybakina’yı da geçtiğimiz yıl kazandığı Wibledon’da takip etmiştim ve açıkçası raketi elinizden alabilecek tipte bir oyuncu. Bu açıdan bakınca da sonuç tam olarak şok edici diyemeyiz. Oynaması çok tehlikeli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.