İtalya Kupası heyecanı TRT SPOR ekranında yaşanmaya devam ediyor.

Tek maç üzerinden oynanacak kupa finalinde heyecan artık dorukta. Bir yanda sezonu hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığıyla kapatan ve Avrupa Süper Ligi girişiminde başarısız olan Pirlo'nun Juventus'u...

Diğer tarafta ise 37 haftası geride kalan Serie A'da şampiyon Inter'in ardından ikinci sırada bulunan, Şampiyonlar Ligi'ne de son 16 turunda veda eden ve son yıllardaki başarılı grafiğini bu yıl da sürdüren Gian Piero Gasperini'nin Atalanta'sı...

TRT SPOR ekranlarından yayınlanan bu yılki İtalya Kupası serüvenine son 16 turunda 3-2'lik Genoa galibiyetiyle başlayan Juventus, çeyrek finalde ise SPAL'ı 4-0'la geçti. Yarı finalde lig şampiyonu Inter'i 2-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Torino temsilcisi, adını finale yazdırmayı başarmıştı.

Tıpkı Juventus gibi kupaya son 16 turunda dahil olan Atalanta ise Cagliari'yi 3-1'lik skorla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Son 8'de Lazio'nun rakibi olan Gasperini'nin öğrencileri gollü ve çekişmeli geçen mücadeleyi 3-2 kazanmasını bildi. Yarı finalde de Napoli'yi 0-0 ve 3-1'lik sonuçlarla saf dışı bırakan Atalanta, İtalya Kupası finaline yükselen diğer ekip oldu. 

İki takım arasında bu sezon Juventus'un ev sahipliğinde oynanan ilk lig maçı 1-1 berabere biterken, ikinci devrede bu kez Atalanta'nın Juve'yi ağırladığı müsabakada ise kazanan 1-0'lık skorla ev sahibi ekip olmuştu. 

Citta del Tricolore Stadyumu'nda oynanacak İtalya Kupası final müsabakası, Türkiye saatiyle bu akşam 22.00'da başlayacak.

Atalanta ile Juventus'un karşı karşıya geleceği keyifli final, 22.00'dan itibaren TRT SPOR'da futbolseverlerle buluşacak.  

TRT SPOR