Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Üst üste 3. maçımızı kazandık"

"Kazanmaya gelmiştik. Üst sıralardaki yerimizi sağlamlaştırabilmek için oyuncularımızla birlikte, kendimize yakışır bir yerde ligi tamamlamak istiyoruz. Üst üste 3. maçımızı kazandık. İlk devre, 2 ve 3. golleri bulabilirdik. Sonrasında Kasımpaşa dengeyi buldu."

"Oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum"

"Kazandığımız için mutluyum ama beni daha çok mutlu eden bir şey vardı, o da kulübedeki oyuncularımın da maçı kazanmayı çok istemesi. Oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum."

"Kasımpaşa'nın sıralamadaki yeri insanları aldatmasın"

"Kulübede oynamayan oyuncularımın da enerjilerini arkadaşlarına aktarmaları beni çok mutlu etti. Bu sezon ilk defa iki takım da 125 kilometre koştu. Kasımpaşa bunu zaten yapabiliyordu. Bizim onlara aynı şekilde cevap vermemiz çok anlamlıydı. Bu ortaya enerji koyduğumuzun göstergesidir. Kasımpaşa'nın sıralamadaki yeri insanları aldatmasın, çok daha yukarıları hak eden bir takım. O yüzden aldığımız galibiyet anlamlıydı."

"3 hafta önce Arda'yı Türkiye'de kimse tanımıyordu"

"3 hafta önce Arda'yı Türkiye'de kimse tanımıyordu. Şimdi bütün Türkiye Arda'yı konuşuyor. Bundan memnunum, demek ki doğru işi yapıyorum. Fenerbahçe tarihinde son zamanlarda ilk defa bu kadar genç çocukları oynatan benim. Türkiye'deki futbol insanlarının isteği bu ama bu oyuncuları oynatacağız diye kaybetmemeliyiz. Bugün Ferdi 2 ay yok örnek olarak. Slavia Prag Avrupa'nın en çok koşan takımlarından biri. Arda gibi oyuncuları bekliyoruz, onları korumak istiyoruz. Bir şeyleri başarsın istiyoruz. Maça girdi hata yaptı golde olabilirdi. Hata yaparak büyük oyuncu olacaklar. Sert bir takım bir iki kere sert davransalar ya da hata yapsa Arda'nın bugünkü rahatlığı belki de olmayacaktı. Rakibin temposu düşünce oyuna aldım. Yarın oynayacak diye bir garanti yok burası Fenerbahçe. Arda Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun en büyük oyuncularından olacak."

"Trabzon maçını kazanmamız lazım"

"Kendi evimizde kazanmak için sahaya çıkacağız. Sıralamada üst sıralarda kendimize yer bulmak için, sezonu iyi yerde bitirmek için Trabzon maçını kazanmamız lazım. Burada kendi evimizde taraftarımızın bizi sonuna kadar desteklemesini istiyorum. Bize ve takıma inanmalarını istiyorum. Onlar destek verirse çok daha iyi şeyler başaracağımızı düşünüyoruz. Taraftarımıza her zaman ihtiyacımız var." 

Oyuncularının mental seviyesinin henüz tam istediği noktaya ulaşmadığını da aktaran Kartal, İrfan Can Kahveci'yi maç temposu kazanması için bilerek biraz fazla oyunda tuttuğunu sözlerine ekledi.