İtalya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşanıyor. Serie A'da kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesine giren Inter ile Milan, kupada 0-0'ın rövanşında karşı karşıya gelecek.

Ligdeki 11 yıllık şampiyonluk özlemine geçen sezon son veren Inter, kupada da bu hasretini bitirmenin peşinde. Bu organizasyonda en son 2011'de finale çıkan mavi-siyahlılar, son zaferini de aynı yıl yaşamıştı. Turnuvada 13 kez adını son iki takım arasına yazdıran Inter, 7 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Hem ligdeki hem de kupadaki şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Milan da finale çıkmanın hesaplarını yapıyor. İtalya Kupası'nda 14 kez finale çıkan kırmızı-siyahlılar, 5 kez mutlu sona ulaştı. Bu organizasyonda 19 yıldır kupayı müzesine götüremeyen Milan, son olarak 2018'de adını son iki takım arasına yazdırmıştı.

İki takım arasında bu sezon oynanan 3 maçın 2'si berabere sonuçlandı. Ligdeki son karşılaşmada ise Milan, Inter'i deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Inter ile Milan arasındaki mücadele, Giuseppe Meazza'da oynanacak. Saat 22.00'de başlayacak zorlu karşılaşma, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.