Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekleri Federasyonun öncülüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine 24-28 Mart tarihlerinde ücretsiz malzeme isteği için dilekçe verilecektir.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre: "Federasyon çalışma takvimin de daha önce açıkladığımız çalışmadır, aşağıdaki dilekçenin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine 24-28 Mart tarihlerinde verilecektir. Derneği olan illerin bu dilekçeleri vermeleri çok önemlidir. Bireysel verilen dilekçelerin geldi ise cevaplarını bizlere ulaştırmanız önemlidir" denildi.

Bizde bedenegitimi.gen.tr olarak sürekli söylediğimiz; "Nasıl ücretsiz tablet dağıtılıyorsa, ücretsiz kitap dağıtılıyorsa, ücretsizde spor malzemesi dağıtılsın!"

Dilekçe Örneği:

GENÇLİK HIZMETLERİ ve SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE
ADANA
Tarih: 24/03/2014
Sayı : 08
Konu: Üyelerimizin ihtiyaç duydukları malzemelerin
karşılanması hususunda

İlgi a: Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 2. Maddesinin b bendi; ‘Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün öğretim kurumlarının; yurt içi yurt dışı spor faaliyetlerini programlamak, beden eğitimi ve spor faaliyetlerinin esaslarını tespit etmek, yürütmek, bu faaliyetlere ait araç, gereç ve benzeri ihtiyaçları sağlamak’.

İlgi b: 5 Kasım 2013 tarihli Okul Spor Faaliyetleri Yönetmenliğinin 1. Maddesi; ‘Bu Yönetmenliğin amacı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün eğitim ve öğretim kurumlarının yurt içi ve yurt dışı spor faaliyetlerinin programlanması, beden eğitimi ve spor faaliyetleri esaslarının tespit edilmesi, okullar arası spor yarışmalarının
yürütülmesi, yarışmalara ait araç, gereç ve benzeri ihtiyaçların sağlanması, beden eğitimi ve spor çalışmalarını yapacak kişiler ile spor faaliyetlerine katılacaklarla ilgili usul ve esasları belirlemektir’.
İlgi a kanunun 2. Maddesinin b bendi ve ilgi b yönetmenliğin 1. Maddesi gereğince ‘beden eğitimi ve spor faaliyetlerini esaslarını tespit etmek, yürütmek, bu faaliyetlere ait araç, gereç ve benzeri ihtiyaçların sağlanacağı’ hüküm altına alınmıştır. Bundan dolayı anılan faaliyetlerin yerine getirilmesi amacı ile dernek üyelerimizin okullarında ihtiyaç duydukları araç-gereç ve nakdi yardımlar için kurumunuza vermiş
oldukları dilekçeler doğrultusunda taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı hususunda cevabınızın ivedilikle verilmesini Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği olarak arz ve talep ederiz.