Hentbolda gol olması için atışların isabetli olmasına, atış hızı ve tekniğine, savunmanın pozisyonuna göre kullanılan kale atışlarına dikkat edilmelidir. Golle sonuçlanacak kale atışı yapmak için top en elveriş­li pozisyona getirilir. Kale atışları gerekli yer ve za­manda yapılırsa sonuca gitmek kolaylaşır.

1. Temel Atış

Temel atış, hentbol oyununda tüm atış çeşitleri­nin temelini teşkil eder. Bu atış, durarak veya koşu hâlinde kısa ve uzun mesafelerden kale atışı olarak uygulanır. Temel atışın yüksek temel atış, kalça yüksekliğinde temel atış, alçak temel atış olmak üzere üç farklı çeşidi vardır.

a) Yüksek Temel Atış

Oyuncunun içeri dalma ve savunmayı geçme du­rumu söz konusu olmadığında bu kale atışı kullanı­lır. Hücum oyuncusu destek adımını öne koyar. Atış yapacağı kolu dirsekten bükülü şekilde topu tutar. El topun arkasındadır. Rakibin kollarının durumuna bağlı olarak topu elinden çıkarır. Kol topun peşinden ileri uzanır. Top elden çıktıktan sonra vücut ağırlığı arkadan öne doğru alınan diğer bacağa aktarılır.

b) Kalça Yüksekliğinde Temel Atış

Yüksek temel atışın teknik akışıyla aynı olmakla beraber kol ve el durumu, kalça yüksekliğinde bü­külü durumdadır.

Dirsek aşağısı yere paraleldir. El, topu tam arka­sından kavrar. Top, kaleye doğru kalça yüksekliğin­de Gider.

c) Alçak Temel Atış

Bu atış, kalça yüksekliğindeki temel atış gibi uy­gulanır. Ancak gövdenin üst kısmı yana doğru daha fazla bükülmüş ve kolun alt kısmı yere daha yakın­dır. Top, kaleye doğru diz ile ayak bileği arasında bir yükseklikte gider.

2. Sıçrayarak Atış

Oyun kurucu pozisyonunda oynayan oyuncular, savunma oyuncularının üzerinden ve raki­bin savunma boşluğundan fay­dalanarak sıçrayarak atış yapar. Pivot pozisyonundaki oyuncular kale saha çizgisi gerisinden sıç­rayarak atış yapar. Kanat pozis­yonlarında ise atış açısı genişle­tilerek ve sıçrayarak atış yapılır.

- Atış yönüne doğru üçlü adım ritminde (sol, sağ, sol) koşulur. Sıçrama; sağ elini kullanan oyuncu için sol ayakla, sol elini kullanan oyuncu için sağ ayakla başlar.

- Gövdenin üst kısmı öne doğru bükülü, atışı uy­gulayan kolun omzu hafif geriye döndürülmüştür. Önceden bükülmüş bacak, dengeyi korumak için açılır.

- Kolun ve omzun geriye alınmasıyla vücut yay gibi gerilir.

- Sıçramanın en üst noktasında savurma hare­ketiyle top elden çıkar. Sıçrama ayağının üzerine düşülür. 

3. Düşerek Atış

Hentbolun önemli atış çeşitlerinden biridir. Ge­nellikle öne ve yana doğ­ru düşülerek uygulanır. Başlangıçta bacaklar ha­fif açık, dizler bükülü ve kalça öne alınmış şekilde durulur. Dizler ve kalça öne doğru getirilir, aynı anda atış omzunun geriye alınmasıyla düşme hareketine başlanır. Düşerken gövdenin üstü yukarıya doğru gerginleştirilir. Bu ge­rilmede omzun öne doğru çok hızlı alınması ve atış kolunun savurma şeklindeki hareketiyle top elden çıkartılır. Sağ elini kullananlarda düşme hareketi, önce sol elin yere dokunmasıyla sonra atış yapan kolun elinin yere değmesiyle sonlanır. Düşüşler atış omzunun üzerine de olabilir.

4. Yana Bükülü Atış

Bu atış, savunma oyuncusunun kale atışını en­gellediği anda hücum oyuncusu tarafından kullanılır. Savunma oyuncusu, hücum oyuncusunun atış ya­pacağı yöne doğru kolları ve gövdesiyle uzanır. Bu engelleme sırasında hücum oyuncusu engellemenin ters tarafına doğru bükülerek atış yapar. Bu atışa yana bükülü atış denir. Genellikle kanat atışlarında uygulanır.

5. Aşırtma Atış

Aşırtma atış, kale sahası çizgisinde uygulanan yakın atış türüdür. Atışı uygulayan için isabet ga­rantisi olmayan, seyirci için estetik görünümlü, ka­leci içinse beklenmedik bir atıştır. Bu atış her zaman uygulanmaz. Uygulanırken de kalecinin kale sahası içindeki pozisyonuna dikkat edilir. Kalecinin önde olduğu pozisyonlarda, kalecinin üzerinden kaleye doğru atılır. Bu atış şekli kanat bölgesinde ve pivot atışlarında daha çok kullanılır.