Nef Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısından gol sesi gelmedi.İkinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale eden Okan Buruk, yaptığı hamlelerin mevvesini 86. dakikada aldı. İkinci yarıda oyuna giren Fredrik Midtsjö, bu dakikada attığı golle takımını kritik maçta 1-0 öne geçirdi.

Sarı-kırmızılılarda ikinci yarıda oyuna giren bir diğer isim olan Nicolo Zaniolo, 90+8. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı.Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadeleyi 2-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk yarışında kritik bir galibiyete imza attı.

Evinde üst üste 9. galibiyetini alarak puanını 63'e çıkaran lider Galatasaray, derbide Beşiktaş'ı ağırlayacak olan en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 9'a çıkardı.Üst sıraları hedefleyen Adana Demirspor ise 45 puanda kaldı.İki takım arasında sezonun ilk yarısında Adana'da yapılan maç golsüz eşitlikle tamamlanmıştı.

Lider Galatasaray, 28. haftayı bay geçecek.

İç sahada 12 maçtır yenilmiyor. Galatasaray, Süper Lig'de sahasında yaptığı son 9 maçı kazandı. Bu sezon iç sahadaki tek yenilgisini ikinci haftada Bitexen Giresunspor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 12 karşılaşmanın 11'ini kazandı, 1'inden beraberlikle ayrıldı.