Galatasaray, 2-2 biten Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu maçının rövanşında Zalgiris'i konuk etti.

Rams Park'ta oynanan müsabakada temsilcimiz Galatasaray, Mertens'in 31. dakikada attığı müthiş golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda  iki takım da girdiği pozisyonlardan gol çıkaramadı ve mücadele sarı-kırmızlı temsilcimizin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımıyla eşleşti.

Bakambu, ilk maçında

Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferlerinden Cedric Bakambu, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda ilk kez sarı-kırmızılı formayı terletecek.

Litvanya'da 25 Temmuz'da yapılan ilk maçtan kısa süre önce kadroya katılan Bakambu, Mathias Ross'un yerine UEFA kadrosuna dahil edildi. Tecrübeli golcü, Okan Buruk'un görev vermesi durumunda rövanş karşılaşmasında oynayabilecek.

Galatasaray'da Lucas Torreira sakatlığı, Mauro Icardi ile Wilfried Zaha da UEFA listesinde olmadığı için mücadelede süre alamayacak.

Zaniolo riske edilmedi

Sarı-kırmızılılarda Nicolo Zaniolo ise maçtan kısa süre önce kadrodan çıkarıldı. İtalyan oyuncunun ufak bir sakatlığı bulunduğu ve bu nedenle riske edilmediği öğrenildi.

Zalgiris'te ise ilk maçın son dakikalarında 2-2 beraberliği sağlayan Donatas Kazlauskas kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer bulamayacak.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

17. dakikada karşılaşmada ilk tehlike Zalgiris kalesinde yaşandı. Mertens'in ara pasında sağdan ceza sahası içine hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'nun çaprazdan sert vuruşunda kaleci Gertmonas son anda meşin yuvarlağı üstten kornere gönderdi.

19. dakikada Berkan Kutlu'nun pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Oliveira, uzaktan şansını denedi. Bu pozisyonda kaleci Gertmonas gole izin vermedi.

24. dakikada Galatasaray yine Oliveira'yla gole yaklaştı. Boey'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortaya arka direkte yükselen Oliveira çaprazdan kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Gertmonas bu pozisyonda da başarılıydı.

28. dakikada Zalgiris tehlikeli geldi. Galatasaray yarı sahasına uzun atılan pasa hareketlenen Oyewusi, Abdülkerim Bardakçı'dan sıyrılıp sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcu yakın mesafeden topu yandan dışarı yolladı.

GOL: 31. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağdan kazanılan korner atışında Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı ceza yayı dışına ortaladı. Bu noktada Mertens bekletmeden çok sert bir şutla topu filelere gönderdi: 1-0.

Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

AYRINTILAR GELİYOR...