Galatasaray'da sağ bek arayışı sona eriyor. Sarı kırmızılılar, Rennes forması giyen Guela Doue ve kulübüyle anlaşma aşamasına geldi.
Galatasaray, Kopenhag'dan Elias Jelert ve Manchester United'dan Aaron wan Bissaka ile de görüşmüştü. Yönetim, mali şartlar konusunda en uygun isim olan Doue'de karar kıldı.
Galatasaray bundan önceki sağ bek hamlesini 2021 - 2022 sezonunda yine Rennes'den Sacha Boey'u transfer ederek yapmıştı. Fransız futbolcu daha sonra, 30 milyon avroluk rekor bedelle Bayern Münih'in yolunu tutmuştu. Guela Doue'nin de benzer bir katkı verebileceğinin düşünülmesi, genç oyuncunun tercih edilmesinde önemli rol oynadı. Okan Buruk'un da, 21 yaşındaki futbolcuyu çok beğendiği ve kadrosunda görmek istediği gelen haberler arasında...
Galatasaray'ın bu transfer için Fransız ekibine yaklaşık 6 milyon avro bonservis ödemesi bekleniyor. Anlaşmada, performansa bağlı bonusların da olacağı öğrenildi. Fildişi Sahilli futbolcunun da yıllık 1 virgül 2 milyon avro maaş alacağı ifade edildi.
Galatasaray, 22 Temmuz'da ikinci etap kamp çalışmaları için yeniden Avusturya'ya gidecek. Yönetim, o tarihe kadar son detayları tamamlayıp oyuncuyu kampa yetiştirmeyi hedefliyor.
Sarı kırmızılılar aynı zamanda orta saha transferini de yakın zamanda bitirmek istiyor. Guela Doue ile birlikte orta sahaya yapılacak takviyenin de ikinci kampta yer alması amaçlanıyor.

 

trtspor