Fenerbahçe, Süper Lig'in 36. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti.

Sarı lacivertliler, 2. dakikada Arda Güler'in şık asistini gole çeviren Enner Valencia'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Uzatma dakikalarında Miha Zajc ile bir gol daha bulan Fenerbahçe, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılsa da Galatasaray'ın Ankaragücü'nü deplasmanda 4-1 yenmesiyle şampiyonluk şansını kaybetti. Galatasaray aldığı galibiyetle sezonu şampiyon tamamladı.

Sarı lacivetliler bu galibiyetle puanını 77'ye çıkardı. Antalyaspor ise 38 puanda kaldı.

Enner Valencia, Alex de Souza’yı geride bırakarak Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. (29 gol)

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

GOL: 2. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kendi yarı sahasında aldığı topla iki rakibinden sıyrılan Arda Güler, savunmanın arkasına şık bir ara pasıyla Valencia'yı topla buluşturdu. Kaleci Leite ile karşı karşıya kalan Ekvadorlu oyuncu, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

31. dakikada sarı-lacivertli takım, ikinci gole yaklaştı. İrfan Can Kahveci'nin soldan ortasında Batshuayi'nin arka direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleci Leite gole izin vermedi.

42. dakikada İrfan Can Kahveci'nin uzak mesafeden sert şutunda kaleci Leite topu kornere çeldi.

Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

trtspor