Bu yıl 18’incisi Japonya'da düzenlenecek Dünya Voleybol Şampiyonası’nda heyecan başlıyor. 4 grupta 6'şar takım mücadele edecek. FIVB Uluslar Ligi 6'lı Finaller organizasyonunun finalinde ABD'ye 3-2 kaybederek gümüş madalyada kalan A Milli Kadın Takımımız, B Grubu’nda Kanada, Çin, Bulgaristan, İtalya ve Küba ile karşılaşacak.

Milliler; Çin, İtalya, Bulgaristan, Kanada ve Küba ile karşı karşıya geleceği B Grubu'nda maçlarını Sapporo kentindeki 8 bin seyirci kapasiteli Hokkaido Prefectural Spor Salonu'nda oynayacak.

Gruptaki ilk maçını Kanada ile yapacak Ay-Yıldızlılar, şampiyonaya takım olarak hazır olduklarını ifade etti.

TRTSPOR'a konuşan başantrenör Giovanni Guidetti, gruptaki her maçın zorluğuna dikkat çekti. 

Guidetti, "Takım olarak güçlü ve dinamik hissediyoruz. Turnuvaya başlamak için oldukça heyecanlıyız. Grupta her şey olabilir. Bütün takımlar birbirini yenebilir. Her maç büyük bir mücadeleye sahne olacak ve biz her maç için iyi hazırlanıyor olacağız"  ifadelerini kullandı.

Başantrenör Giovanni Guidetti yönetimindeki milli takımın kadrosunda yer alan sporcular ve maç programı (TSİ) şöyle:

Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Beyza Arıcı, Cansu Özbay, Çağla Akın, Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu, Şeyma Ercan, Derya Cebecioğlu, Meryem Boz, Ebrar Karakurt, Hatice Gizem Örge Güner, Şebnem Simge Aköz, Aylin Sarıoğlu.

Grup karşılaşmalarının ardından ilk 4 sırayı elde eden ekipler ikinci tura yükselecek.

MİLLİLERİMİZİN MAÇ PROGRAMI

trtspor