2022 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

ÖN KAYIT İŞLEMİ

a) Adaylar, 15-25 Ağustos 2022 tarihleri arasında, D.Ü. BESYO Web sayfasında ilan edilecek link üzerinden online ön kayıt yapacaktır. D.Ü. BESYO Web sayfası: http://www.dicle.edu.tr/beden-egitim-ve-spor-yuksekokulu

b) Sporcu Özgeçmiş Puanına sahip olmak ön kayıt için şart değildir. Sporcu özgeçmiş puanı olmayan adaylar da ön kayıt yaptırabilir. (Engelli adaylar için; bakınız 5/f maddesi)

c) Sporcu Özgeçmiş Puanı olan adaylar online kayıt esnasında, ÖYSP puanı hesaplamasında kullanılacak olan Sporcu Özgeçmiş Puanını, Çizelge 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ve 16’ya göre işaretleyecektir. Birden fazla Sporcu Özgeçmiş Puanı olan adaylar sadece en yüksek olanı işaretleyecek ve farklı puanlar birbirine ilave edilmeyecektir.

d) Adaylar Program tercihlerini online ön kayıt sırasında yapacaktır. Adaylar, Çizelge 2a ve 2b’de belirtilen TYT puanı ve Y-TYT başarı sırasını sağladığı takdirde tüm programları tercih edebilir. Online ön kayıtta yapılan tercih sıralaması daha sonra değiştirilemeyecektir. Adayların tercihlerini EN ÇOK YERLEŞMEK İSTEDİĞİ PROGRAMDAN BAŞLAYARAK SIRALAMASI önerilir.

e) Engelli sporcu adaylar da Çizelge 2a ve 2b’de belirtilen TYT puanı ve Y-TYT başarı sırasını sağladığı takdirde tüm programları tercih edebilir.

f) Engelli sporcu kontenjanına müracaat edecek adayların Sporcu Özgeçmiş Belgesine sahip olması şarttır.

g) Engelli sporcu veya Milli sporcu kontenjanına müracaat eden adaylar, ön kayıtta durumlarını ifade eden seçenekleri belirtmek zorundadır.

h) Online ön kayıt tamamlandıktan sonra, adaylar Sınav Giriş Belgesinin çıktısını sistemden alarak Yetenek Testi sırasında yanlarında hazır bulunduracaklardır.