Çocuklardaki kuru öksürük için boğazı yumuşatıcı doğal çözümleri haberimizde derledik. 2-3 haftadan fazla süre öksürüklerin yanında farklı belirtiler de baş gösteriyorsa mutlaka doktor kontrolüne başvurulması gerekir.

ÇOCUKLARDA KURU ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

-Soğuk algınlığı

-Bademcik iltihabı

-Faranjit

-Sinüzit

-Astım

-Alerji

-Geniz eti büyümesi

-Reflü

ÇOCUKLARDA KURU ÖKSÜRÜK İÇİN DOĞAL TEDAVİ

İç Mekanı Havalandırmak: Evi sürekli havalandırmak ve odanın sıcaklık ile ben değerini sabit tutmak, çocuğun rahat nefes almasını sağlayacaktır.

Bol Bol Sıvı Tüketmek: Bu dönemde su başta olmak üzere C vitamininden zengin sıvılar tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ayva Yaprağı, Ihlamur ve Elma Kabuğu: Eşit miktarlarda ayva yaprağı, ıhlamur ve elma kabuğu kaynatılarak birkaç dakika dinlendirilir. Ilındıktan sonra çocuğa içirilir. Bal ilave edilebilir.

Siyah Turp ve Bal: Bir adet siyah turpun içi kaşık yardımıyla oyulur. İnce kısmına küçük bir delik açılır. Turp bir bardağa oturtulur ve içine bal eklenir. Sabaha kadar süzülmesi beklenir. Gece boyunca süzülen sıvı broşları rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Zencefil ve Bal: Bir çay kaşığı bala bir tutam toz zencefil karıştırılır. Kısa sürede öksürüğü hafifletici etkiye sahiptir. Yan etki yapma ihtimali düşünülerek çok uzun süre kullanılmamalıdır.

pembenar