FF Başkanı Büyükekşi, Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasında düdük çalan Halil Umut Meler'in algoritmayla değil, manuel olarak atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haftanın diğer karşılaşmalarında görev alan hakemlerin algoritmayla atandığını ancak derbi için MHK'nın kendilerinden böyle bir talepte bulunduğunu ifade belirten Büyükekşi, "O konuda yanlış anlaşılma var. Sadece derbi maçın hakemi manuel olarak atandı, diğer hakemler algoritmayla atandı. MHK'nın böyle bir talebi oldu. Belçika'da da böyle uygulamalar oluyor. Bazen en zor maça manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de MHK'ya izin verdik. Yapılan atamayı şeffaflık gereği açıkladık." ifadelerini kullandı.

"MHK Başkanı'nı değiştirme gibi bir düşüncemiz yok"

MHK Başkanı Lale Orta ile ilgili de konuşan Büyükekşi, "Naklen yayın gelirlerinin düşmesinden biz de kulüpler de şikayet ediyoruz. Marka değerini koruma adına dikkatli davranmıyoruz. Bu tür söylemleri doğru bulmuyoruz. Devre arası paylaşım yapma modası başladı. Bunları doğru bulmuyoruz. Türk futboluna zarar veriyor. Önce kendi hocalarıyla, futbolcularıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Hakemler mutlaka hata yapabilir. Önemli olan iyi niyetli olması. MHK başkanını yeni değiştirdik. Başka bir düşüncemiz yok. Ligin son 10 haftasına girdikçe şampiyonluk yarışı ve küme düşme yarışı kızışınca büyük bir strese sebep oluyor. Bir yandan sosyal medyayla, basınla hakemleri baskı altına almayalım. Hakemler ne kadar stressiz olursa o kadar iyi maç yönetirler. Hep birlikte birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. TFF her kulübe eşit mesafededir" dedi.