Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Hakan Hakyemez, "Ülkemizin nüfusunun büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşuyor.
 
Demografik fırsat penceresi adı altında, dünyada 2040 yılına kadar böyle bir büyük fırsata sahip olan başka ülke yok" dedi.
 
Doç. Dr. Hakyemez, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi nde düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı ndaki konuşmasında, 2023 vizyonuna gençlerle ulaşacaklarını belirtti.
 
"Ülkemizin nüfusunun büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Demografik fırsat penceresi adı altında dünyada 2040 yılına kadar böyle bir büyük fırsata sahip olan başka ülke yok. Sadece sayısal anlamda değil, amacımız nitelik anlamında da üstün gençler oluşturabilmek" diyen Hakyemez, Türkiye de bugüne kadar sadece bir kez gençlik çalıştayı yapıldığını anımsattı.
 
6 ay önce gençlikle ilgili durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Hakyemez, şöyle konuştu:
 
"İlk şura 1988 yılında yapılmış ve sonrasında konuyla ilgili çalışma yapılmamış. 1988 yılında yapılan çalıştaydaki sorunlar neyse, şimdi yaptığımız çalıştayda da sorun ve sıkıntılar aynı. Bu çalıştaydan elde edilen sonuçları değerlendireceğiz. Sonuçları Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü üzerinden belirlenen pilot illerde pratiğe aktaracağız. Gençliğin sorunlarını tartışmak için devamlı sahada olacağız. Bu çalıştayı sadece Ankara da yaparak işin kolayına kaçmadık. Çalıştayları Türkiye ye yaydık ve bugüne kadar 7 bölgesel çalıştay yaptık. 7 bölgesel çalıştayda 35 şehrin gençleri ile buluştuk."
 
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Türkiye gibi nüfusunun büyük bir bölümü gençlerden oluşan bir ülkenin gençlerinin iyi geliştirilmesi ve sorunlarının çözümü için politikalar üretilip, hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Bunun tam olarak yapıldığını söylemenin mümkün olmadığını bildiren Ata, şunları ifade etti:
 
"O halde, istikbalimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip, hayata hazırlamalıyız. Gelecekte de Türkiye yi emin ellere bırakmalıyız. O nedenledir ki gençlerimizin daha iyi yetişmesi için devlet olarak her türlü fedakarlığı yapmak zorundayız. Son yıllarda bu konuda çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalıştay sonrasında bir yol haritası çizilecek. Ondan sonrada hedeflerin gerçekleştirilmesi için çaba sarf edilecek. 2023 yılına geldiğimizde gençlikle ilgili Türkiye de sorun kalmayacaktır. Nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Böyle bir kitlenin olduğu yerde gençliğimize ve gençliğin sorunlarına önem vermek zorundayız. Çalıştayın çok önemli gündem konuları var. Çalıştayın başarılı geçeceğine eminim."
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de toplantının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep te yapılmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi.
 
Güzelbey, "Biz geçmişimize sahip çıkarken, geleceğe de güvenle bakan yönetim anlayışını kabul ediyoruz. Böyle bir toplantı şehrimize büyük bir güç katacak ve ivme oluşturacak" diye konuştu.
 
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, çalıştay konusunda herkesin desteğini aldıklarını ifade ederek, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Çalıştaya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Adıyaman dan ilgililer ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
- GAZİANTEP